Το σύστημα… σταυρός (ήτοι τον κάνεις και μπαίνεις στο γήπεδο) παραμένει μονόδρομος για τους αντιπάλους της Αγγλίας στα προκριματικά του Euro 2016.

Χωρίς κανένα έλεος και προσθέτοντας και νέους πρωταγωνιστές στους ήδη υπάρχοντες, η ομάδα του Ρόι Χόντζον κατάπιε και τη Λιθουανία (4-0) και διατήρησε με εντυπωσιακό τρόπο το απόλυτο στον 5ο όμιλο.

Σκοράροντας για τέταρτο σερί παιχνίδι (κι έχοντας εκτός αυτού και δυο δοκάρια) ο Ρούνεϊ άνοιξε από νωρίς το δρόμο για τα «λιοντάρια». Κι όταν ο Γουέλμπεκ πέτυχε το πέμπτο του γκολ στα προκριματικά όλα έγιναν απλούστερα.

Για να μπορέσει ο Κέιν (σε λιγότερο από δυο λεπτά αφότου μπήκε στο γήπεδο) να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο και μαζί με τον Στέρλινγκ να υπογράψουν την πέμπτη νίκη και μάλιστα με μέσο όρο 3 γκολ ανά παιχνίδι (!) για τους Άγγλους.

Την ίδια ώρα όμως που οι παίκτες του Χόντζον έκαναν πάρτι, Ελβετία και Σλοβενία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διεκδικήσουν ως το τέλος το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου. Η μεν ομάδα του Κασάμι λοιπόν (με τον άσο του Ολυμπιακού να μένει στον πάγκο) δεν είχε κανένα πρόβλημα να καθαρίσει 3-0 την Εσθονία και χάρη σε γκολ των Σαρ, Τσάκα και Σεφέροβιτς, να πετύχει την τρίτη σερί νίκη της.

Όσο για τους Σλοβένους, είχαν ακόμα ευκολότερο έργο απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο. Είναι ενδεικτικό, άλλωστε, ότι τα τρία από τα έξι γκολ στο ευρύ 6-0 με το οποίο επικράτησαν (κι ένα εκ των οποίων πέτυχε ο Στρούνα του ΠΑΣ Γιάννινα) επιτεύχθηκαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα σημερινά παιχνίδια

Αγγλία-Λιθουανία 4-0
(6’ Ρούνεϊ, 45’ Γουέλμπεκ, 58’ Στέρλινγκ, 72’ Κέιν)

Σλοβενία-Σαν Μαρίνο 6-0
(10’ Ίλιτσιτς, 49’ Καμπλ, 50’ Στρούνα, 52’ Νοβάκοβιτς, 73’ Λαζάρεβιτς, 88’ Ίλιτς)

Ελβετία-Εσθονία 3-0
(17’ Σαρ, 27’ Τσάκα, 80’ Σεφέροβιτς)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Αγγλία 15 (15-1)
Σλοβενία 9 (10-4)
Ελβετία 9 (11-3)
Λιθουανία 6 (3-6)
Εσθονία 4 (1-2)
Σαν Μαρίνο 1 (0-11)

Πηγή: sport-fm.gr