Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 76-69 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην Λιθουανία στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην τελευταία θέση της κατάταξης. Μετά από το τέλος του ματς, ο προπονητής Δημήτρης Πρίφτης, εμφανίστηκε απογοητευμένος.

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις είχε τον έλεγχο, αλλά ήμασταν κοντά. Πλησιάσαμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά είχαμε μερικές λανθασμένες επιλογές στις κατοχές μας και πήρε το προβάδισμα. Χρειαζόμασταν κάτι έξτρα, κάτι λίγο παραπάνω, για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για να μείνουν σ’ αυτή την ήττα και ότι είναι απαραίτητο να κοιτάξουν το μέλλον. «Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάμε στο επόμενο ματς, δεν υπάρχει χρόνος για συναισθήματα. Ταξιδεύουμε αύριο και παίζουμε μεθαύριο. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για περισσότερη σκέψη».

Αναφορικά στις διαδοχικές ήττες που έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός στη Euroleague και για τα στοιχεία που απουσιάζουν από το παιχνίδι του δήλωσε: «Δεν είναι μόνο ένα – δυο πράγματα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε καλύτερα και να εκτελέσουμε καλύτερα. Χρειαζόμασταν κάτι παραπάνω, όπως είπα, ένα σουτ, δυο καλύτερες άμυνες. Θέλαμε κάτι παραπάνω για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε τέτοιου είδους αγώνες».

Από τη μεριά του ο Ιωάννης Παπαπέτρου, σχολίασε: «Για ένα ακόμα ένα παιχνίδι δεν παίξαμε καλά. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη ως ο παίκτης που είμαι τα πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Δεν παραιτούμαστε, δεν τρέχουμε αποφύγουμε την κατάσταση. Πρέπει να την αλλάξουμε για την ομάδα και τον κόσμο. Αξίζει καλύτερη εικόνα. Είμαστε εξαιρετικά άστοχοι. Δεν φταίει κανένας προπονητής, ούτε η τακτική. Είναι θέμα προσπάθειας και περισσότερης προπόνησης και πνευματικής συγκέντρωσης, συζήτησης. Αν νοιάζεσαι για κάτι πολύ προσπαθείς να βρεις την λύση. Θέλουμε βελτίωση και προσπάθεια σωματική και ψυχολογική. Δεν έχεις επιλογή, ή τα παρατάς και πηγαίνεις σπίτι σου, ή παλεύεις».

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στη δράση την Πέμπτη (18/11) κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία για την 11η αγωνιστική της Euroleague, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα (22/11) θα παίξει με τον Ολυμπιακό.