Η Φενέρμπαχτσε έφτασε τις επτά συνεχόμενες νίκες στο Top 16, νικώντας στην έδρα του επί δεκατρείς αγώνες αήττητου Ολυμπιακού, όμως ο Νίκος Ζήσης δεν πετάει στα… σύννεφα. Μιλώντας στο www.sportfm.gr, επεσήμανε πως στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια όλα είναι ανοικτά, εστίασε στο πως έχει παρουσιάσει αυτή τη βελτίωση η ομάδα του και αποκάλυψε το μεγάλο της… μειονέκτημα σε σχέση με ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό.

Διαβάστε τι είπε για τους «ερυθρόλευκους» και τις πιθανότητες που έχουν να πάνε στο Final Four της Μαδρίτης, την προσαρμογή του στην Τουρκία και τη συμβολή του στην μεταμόρφωση της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Νίκου Ζήση στον Νίκο Ζέρβα:

-Μετά από δύο μήνες η ομάδα παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο προς το καλύτερο. Που το αποδίδεις;
«Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι ολοκληρωτική η μεταμόρφωση. Είμαι δυόμιση μήνες στην ομάδα και ακόμα μαθαίνω μερικές φορές. Όπως και όλοι μας θεωρώ πως ακόμα έχουμε πολλά να μάθουμε. Η Φενέρ “χτίστηκε” για να κάνει μεγάλα πράγματα, απλά ξεκίνησε με δύο εντός έδρας ήττες το Top 16 από δύο πολύ καλές ομάδες και ενώ εμείς είχαμε ακόμα προβλήματα. Και τα δύο αυτά παιχνίδια (σ.σ. ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό) κρίθηκαν στο τέλος και εμείς ήμασταν άτυχοι και αγχωμένοι, επειδή ήταν στην έδρα μας και το “πρέπει” της νίκης μας πίεσε. Στην Μόσχα και στο ΣΕΦ ήμασταν πιο “χαλαροί”».

-Επιμένω, ο τρόπος που παίζεται σε σχέση με τον Ιανουάριο, είναι η μέρα με τη νύχτα…
«Σίγουρα έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Θυμάμαι πως από το πρώτο meeting που παραβρέθηκα όταν πήγα στην Κωνσταντινούπολη από το Καζάν, ο κόουτς προσπαθούσε να περάσει την φιλοσοφία του. Έχουμε παίκτες με τρομερό επιθετικό ένστικτο και ταλέντο. Η «σφραγίδα» του κόουτς Ομπράντοβιτς έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνει. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξεις το ένστικτο και τη νοοτροπία κάποιων παικτών, αλλά είναι κάτι που το δουλεύουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε καλά».

-Που θεωρείς πως κρίθηκε το ματς; Στα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Φενέρ, στα μεγάλα σουτ που έβαλε;
«Η αλήθεια είναι ότι προετοιμαζόμασταν δύο εβδομάδες για αυτό το παιχνίδι. Και μάλιστα μας στοίχισε μία ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα που θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες να την αποφύγουμε. Κάναμε πολύ σκληρές προπονήσεις όλη την εβδομάδα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι του τρόπου αντιμετώπισης του παιχνιδιού και νομίζω πως στο μεγαλύτερο διάστημα εφαρμόσαμε το πλάνο μας στο παρκέ. Κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που παίζει πολύ σταθερά, είναι σκληρή στην άμυνα και κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος».

-Πιστεύεις πως αυτή η νίκη άλλαξε άρδην την πορεία του ομίλου σε ότι αφορά το πλεονέκτημα στα πλέι οφ;
«Ξέραμε πως δεν ήταν ο… τελικός των τελικών το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έδειξε πολλές φορές φέτος πως ξέρει να παίζει πολύ καλά και εκτός έδρας, οπότε και τρίτοι να βγούμε στο τέλος δεν πάει να πει πως δε μπορούμε να προκριθούμε στο Final Four με μειονέκτημα. Δεν θα είναι λοιπόν καταστροφή αν δεν πάρουμε το πλεονέκτημα και αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε ομάδα. ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός έχουν πολλές πιθανότητες να πάνε στην Μαδρίτη, ακόμα και αν δεν τερματίσουν στη πρώτη ή την δεύτερη θέση του ομίλου».

-Ο Ολυμπιακός είχε μέχρι τώρα 8-1 στον όμιλο και με μία ήττα κινδυνεύει να βγει τρίτος…
«Νομίζω πως για τον Ολυμπιακό είναι απλά μία ήττα και τίποτα παραπάνω. Εξακολουθώ να θεωρώ πως είναι φαβορί για να πάει στο Final Four και δεν το λέω επειδή ήρθαμε στον Πειραιά και τους νικήσαμε. Είναι μία ομάδα που παίζει από τα καλύτερα μπάσκετ στην Ευρώπη».

-Εσείς έχετε τρία ματς στην έδρα σας. Θεωρείς πως κρατάτε πλέον τη τύχη στα χέρια σας;
«Πραγματικά δε μπορεί κανείς να προβλέψει τη θα γίνει. Είναι θετικό που έχουμε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στο γήπεδό μας, αλλά μη ξεχνάς πως τη τελευταία αγωνιστική παίζουμε με την Εφές, που θα είναι ματς «ειδικών συνθηκών». Έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως από τις τρεις διεκδικήτριες του πλεονεκτήματος, η δική μας ομάδα είναι η πιο άπειρη από τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να μη νομίζουμε πως αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμη για να πάρουμε την Ευρωλίγκα. Σε καμία περίπτωση».

-Μετά από δυόμισι μήνες, έχεις πλέον ολοκληρωμένη εικόνα της παραμονής και της προσαρμογής σου στην ομάδα…
«Δε σου κρύβω πως επειδή πήγα για πρώτη φορά στην καριέρα μου σε ομάδα μεσούσης της σεζόν, ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ. Παρόλα αυτά, προσπαθώ να παίζω άμυνα, να έχω καλές επιλογές στην επίθεση και να ισορροπώ το παιχνίδι της ομάδας. Είδαν κάποιο θέμα σε αυτά τα στοιχεία της οργάνωσης και γι’ αυτό με επέλεξαν. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής».

-Πρόλαβες να δεις αγαπημένα σου πρόσωπα στην Ελλάδα;
«Δυστυχώς όχι πολλά. Η πίεση του αγώνα και το γεγονός ότι παίζαμε αργά δεν μου το επέτρεψε, αφού προτίμησα να μείνω αρκετά στο ξενοδοχείο».

Πηγή: sport-fm.gr