Ο σούπερ σταρ του NFL, Άαρον Ρότζερς, δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή (7/11) στην αναμέτρηση των Γκριν Μπέι Πάκερς με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ανιχνεύθηκε θετικός στον κορονοϊό και έπρεπε να μπει σε καραντίνα. Αυτή ήταν η αρχή του σκανδάλου με το νυν MVP της λίγκας. Τον περασμένο Αύγουστο είχε αφήσει να εννοηθεί πως ήταν εμβολιασμένος.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της λίγκας οι εμβολιασμένοι παίκτες που είναι ασυμπτωματικοί μπορούν να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας αν παρουσιάσουν δύο αρνητικά τεστ σε διάστημα 24 ωρών το ένα από το άλλο. Οι μη-εμβολιασμένοι παίκτες μπαίνουν σε απομόνωση για δέκα ημέρες.

Αυτό που έγινε γνωστό αργότερα είναι πως ο Ρότζερς ζήτησε από την λίγκα να κάνει μια εξαίρεση για την περίπτωση του καθώς έλαβε μια θεραπεία ομοιοπαθητικής προκειμένου να ανεβάσει τα επίπεδα της ανοσίας του οργανισμού του. Ωστόσο, το NFL, το συνδικάτο των παικτών και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους αρνήθηκαν να του δώσουν τέτοια άδεια. Ο Ρότζερς, πάντως, ακολουθούσε τα πρωτόκολλα της λίγκας σα να ήταν εμβολιασμένος. Για παράδειγμα, οι μη-εμβολιασμένοι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους εκτός απ’ όταν τρώνε. Ο Ρότζερς φέρεται να μην υπάκουε σ’ αυτούς τους κανόνες αναφέρουν τα δημοσιεύματα των media των ΗΠΑ.

Η λίγκα με ανακοίνωσή της υπενθύμισε πως η ευθύνη για τη τήρηση των κανονισμών είναι των συλλόγων. Πρόσθεσε πως θα εξετάσει την υπόθεση μήπως χρειάζεται να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της ομάδας. Τα αμερικάνικα ΜΜΕ εικάζουν πως ακόμη κι ο Ρότζερς δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί.

Το καλοκαίρι ο Ρότζερς τόνισε σε δηλώσεις του: «Ναι, έχω αναπτύξει ανοσία. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως. Βέβαια, είναι προσωπική απόφαση του καθενός και δεν θα κρίνω κανέναν». Την Τετάρτη (3/11) ο κόουτς της ομάδας, Ματ Λα Φλερ, παρουσιάστηκε σα να μην ήξερε κι αυτός τί συνέβαινε. «Αυτή είναι μια ωραία ερώτηση για τον Άαρον», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν οι δηλώσεις του Ρότζερς ήταν ψευδείς και αποπροσανατόλισαν την ομάδα. Οι Πάκερς έχουν επτά νίκες και μια ήττα και είναι απ’ τα φαβορί για να διεκδικήσουν το Super Bowl.