Το πού μπορούν να φτάσουν οι οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων για να τις δουν να πετυχαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει… όρια. Αναλόγως με τη δημιουργικότητα του καθενός. Ένας οπαδός της Χετάφε, λοιπόν, αποφάσισε να ρίξει αλάτι στις εξέδρες του «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» πριν από την αναμέτρηση με την Εσπανιόλ (31/10) προκειμένου να… ξορκίσει το κακό.

Στις ισπανικές παραδόσεις το αλάτι «σπάει» τις… κατάρες και ο σύλλογος της Μαδρίτης δεν τα πήγαινε καλά. Μετρούσε 12 σερί ματς μεταξύ της προηγούμενης και της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου χωρίς νίκη. Ο φίλος της, λοιπόν, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνουν 13. Έτσι «οπλίστηκε» με αλάτι κι άρχισε να το σκορπά στο γήπεδο.

Αν τώρα αυτό έπαιξε ρόλο ή όχι είναι άγνωστο, αλλά η Χετάφε νίκησε. Επικράτησε με 2-1 της Εσπανιόλ με τον Τούρκο επιθετικό Ενές Ουνάλ, που δυσκολεύεται να σκοράρει, να σημειώνει και τα δύο γκολ της. Βέβαια, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ θα ευχαριστούσε τον συγκεκριμένο οπαδό αν έριχνε το αλάτι νωρίτερα μιας και αυτό μπορεί να τον βοηθούσε να κρατήσει τη δουλειά του. Ο Μίτσελ απολύθηκε στις 4 Οκτωβρίου και πλέον στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Έπειτα από 12 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της La Liga, η Χετάφε έχει έξι βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης. Ίσως το αλάτι να έδιωξε τα… κακά πνεύματα που την περιέβαλλαν και το μέλλον της να είναι καλύτερο. Στο εσωτερικό της ομάδας, πάντως, είναι σίγουροι πως με τέτοια στήριξη θα παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.