Μέχρι και πριν μία εβδομάδα τα ρεπορτάζ στην Αγγλία ήθελαν τον Αντόνιο Κόντε να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η διοίκηση της αγγλικής ομάδας αποφάσισε να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Αν, όμως, αλλάξουν άποψη για τον Νορβηγό προπονητή οι κόκκινοι διάβολοι, δεν θα μπορούν να στραφούν στον Ιταλό, αφού αυτός ανακοινώθηκε επισήμως από την Τότεναμ, στην οποία θα πάρει… τρελά λεφτά.

Ο Κόντε είχε αποχωρήσει τον περασμένο Μάιο, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, από την Ιντερ και παρέμενε εκτός πάγκων από τότε, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Και αυτή, όπως φαίνεται, ήταν μια ομάδα την οποία είχε απορρίψει το καλοκαίρι.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε πει «όχι» τότε στην Τότεναμ αλλά τώρα πείστηκε να πει το «ναι», υπογράφοντας συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023. «Είμαι πολύ χαρούμενος, βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ενθουσιασμός και αυτό μεταδίδεται», ήταν τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοίνωση του κλαμπ.

Ο Αντόνιο Κόντε

17 εκατ. ευρώ για τον ίδιο και 176 για μεταγραφές

Σημαντικό ρόλο στο να πει το «ναι», πάντως, ο Κόντε, έπαιξε το οικονομικό κομμάτι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία, τα οποία επιβεβαιώνονται πλέον και από Ιταλία, ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, με την οποία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2017, θα εισπράξει 17 εκατ. ευρώ ως το καλοκαίρι του 2023, ενώ η διοίκησή τού έδωσε εγγυήσεις για σημαντική ενίσχυση στις μεταγραφές, διαθέτοντας το ποσό των 176 εκατ. ευρώ.