Ο Σέρχιο Αγουέρο μίλησε για πρώτη φορά αφότου έγινε γνωστό πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον τρεις μήνες λόγω του προβλήματος στην καρδιά του. Ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα αποχώρησε με ασθενοφόρο από το «Καμπ Νόου» το περασμένο Σάββατο, αφού έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 42′ της ισοπαλίας 1-1 με την Αλαβές για το ισπανικό πρωτάθλημα.

«Είμαι καλά και με διάθεση να αντιμετωπίσω τη διαδικασία της θεραπείας μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης που κάνουν την καρδιά μου να είναι σήμερα πιο δυνατή», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο 33χρονος στράικερ.

Λίγη ώρα πριν, η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε την απουσία του Αγουέρο. «Στους επόμενους τρεις μήνες θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας και θα καθοριστεί η περίοδος της επιστροφής του». Οι πληροφορίες των ισπανικών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Αγουέρο θα σταματήσει οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στο κορυφαίο επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο κι αν πάει καλά θα επανέλθει στις προπονήσεις.

Αναμφίβολα αυτή η εξέλιξη είναι κάτι το μη αναμενόμενο για τον Σέρχιο Αγουέρο, παρόλο που και στο παρελθόν, είχε παρόμοια επεισόδια με ζαλάδες και πιθανές αρρυθμίες. Υπέγραψε με τους «μπλαουγκράνα» για δύο χρόνια προκειμένου να παίξει με τον καλό του φίλο Λιονέλ Μέσι, αλλά εκείνος έφυγε. Έπειτα, ο «Κουν» τραυματίστηκε και έμεινε για καιρό εκτός και τώρα που επανεμφανίστηκε παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην καρδιά του, ενώ έτρεφε ελπίδες να βρει τον εαυτό του ώστε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ με την Εθνική Αργεντινής.

Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση το βράδυ της Τρίτης (2/11) καθώς για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League παίζει με την Ντιναμό Κιέβου στο «Ολυμπιακό Στάδιο» της ουκρανικής πρωτεύουσας.