Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Ρόμα εις βάρος του Βίκτορ Όσιμχεν, ποδοσφαιριστή της Νάπολι, στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων (0-0) την περασμένη Κυριακή (24/10) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

«Σε σχέση με τα ρατσιστικά συνθήματα με στόχο τον Βίκτορ Όσιμχεν, ο Αθλητικός Δικαστής της Λίγκας αποφάσισε περαιτέρω έρευνα, που ανατέθηκε στον εισαγγελέα της Ομοσπονδίας, για να διευκρινίσει λεπτομερώς τη διάρκεια και την έκταση των συνθημάτων» ανέφερε η ανακοίνωση της Serie A.

Η ιταλική λίγκα πρόσθεσε επίσης, πως η ρατσιστική συμπεριφορά της συγκεκριμένης μειοψηφίας οπαδών δεν συνεχίστηκε μετά από τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα για να σταματήσει όλο αυτό κι επισήμανε «τη συνεργασία της Ρόμα για τον εντοπισμό των υπευθύνων». Στο μεταξύ, η Ρόμα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ για υβριστικά συνθήματα των οπαδών της εναντίον των υποστηρικτών της Νάπολι, τα οποία είχαν ως στόχο την καταγωγή τους και την τάξη τους.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο Όσιμχεν εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους οπαδούς «ώστε ν’ αντιληφθούν πόσο αισχρός είναι ο ρατσισμός». Εκείνος κι οι συμπαίκτες του Καλιντού Κουλιμπαλί και Ζάμπο Ανγκισά δέχθηκαν ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Φιορεντίνα στη νίκη της Νάπολι με 2-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι». Ο Κουλιμπαλί ζήτησε από τις αρχές να βρουν αυτούς τους «οπαδούς» και να τους διώξουν από τα γήπεδα. Οι προσβολές ακούστηκαν μετά από το τέλος του ματς στη διάρκεια συνέντευξη που έδινε στον αγωνιστικό χώρο. Ο γενικός διευθυντής των «βιόλα», Τζο Μπαρόνε, ζήτησε συγγνώμη από τους τρεις ποδοσφαιριστές μόλις αντιλήφθηκε τί συνέβη. Τον περασμένο μήνα, οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν, Τιεμουέ Μπακαγιόκο και Φρανκ Κεσί δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς της Λάτσιο, καθώς οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο «Σαν Σίρο» (2-0). Το φαινόμενο των ρατσιστικών επιθέσεων βρίσκεται σε έξαρση στα ιταλικά γήπεδα αφότου επέστρεψαν οι ultras στις κερκίδες.