Ο Κέντρικ Πέρκινς κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς και μετά από μια αξιόλογη καριέρα στο παρκέ, τώρα λέει την άποψη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN. Στο παρελθόν δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ωστόσο, αφού είδε τι έκανε ο «Greek Freak» στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Μπρούκλιν Νετς με 127-104, τα… γύρισε. «Ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος στον κόσμο», είπε.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ διέλυσε τους Μπρούκλιν Νετς, μια ομάδα που δημιουργήθηκε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πέτυχε 32 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ, μοίρασε επτά ασίστ και είχε δύο μπλοκ σε 31 λεπτά συμμετοχής. «Ας ξεκαθαρίσω κάτι σε όλο τον κόσμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας, τέλος», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Ναι, ξέρω είχε πολλούς που τον αμφισβητούσαν και εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Και τί κάνεις σ’ όσους σ’ αμφισβητούν; Τους δείχνεις πως έχουν λάθος. Ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι με τους Μπρούκλιν Νετς… Έδειξε πως δεν ήταν ικανοποιημένος (σ.σ. με την κατάκτηση του τίτλου την περασμένη σεζόν) και πως θέλει παραπάνω και θα παλέψει για να πετύχει περισσότερα. Κι αν κάποιος δει όλη την ιστορία του και πως έφτασε ως εδώ, αντιλαμβάνεται πως αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σε αποστολή».

Έπειτα επαίνεσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο τοποθετώντας τον σε μια κατηγορία παικτών που έχουν μια πολύ ξεχωριστή νοοτροπία. «Ο τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ ευλόγησε μονάχα ελάχιστους παίκτες με τη “Mamba Mentality”. O Ράσελ Γουέστμπρουκ (σ.σ. ο γκαρντ των Λος Άντζελες Λέικερς) είναι ο πρώτος απ’ αυτούς κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο άλλος». Οι Μιλγουόκι Μπακς θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/10) κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, σ’ ένα ακόμη απαιτητικό ματς στα πρώτα βήματα της νέας περιόδου του NBA.