Μπορεί το εγχείρημα της European Super League να διήρκεσε μόλις τρία 24ωρα τον περασμένο Απρίλιο, αλλά το θέμα παραμένει ανοιχτό και η UEFA το ξέρει καλά, αφού τη λύση θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι δύο πλευρές μετρούν τους συμμάχους τους και στο πλευρό της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τάχθηκε τώρα η ισπανική κυβέρνηση.

Τα τρία κλαμπ που επιμένουν για τη European Super League, δηλαδή οι Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, έχουν απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας να αποφασίσει με βάση τους δικούς της νόμους για το δικαίωμα στον ανταγωνισμό και στην ελεύθερη αγορά, αν η UEFA έχει ένα μονοπώλιο σε ό,τι αφορά τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Είναι μια υπόθεση που δεν θα εκδικαστεί άμεσα και σίγουρα δεν αναμένονται εξελίξεις πριν το καλοκαίρι του 2022. Τόσο η μία όσο και η άλλη πλευρά, όμως, ετοιμάζονται και παίρνουν τα μέτρα τους. Έτσι, στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία είδαν με ικανοποίηση την ισπανική κυβέρνηση να τάσσεται στο πλευρό τους.

Υπέρ της UEFA και οι κυβερνήσεις Βρετανίας, Γαλλίας

Για το θέμα μίλησε, συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκεθ Ουρίμπε, ο οποίος τάχθηκε κατά της European Super League επειδή κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα είχε ως συνέπεια να υποτιμηθεί σημαντικά η La Liga, το πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Πλην της ισπανικής κυβέρνησης, υπέρ της UEFA έχουν εκφραστεί τόσο η βρετανική όσο και η γαλλική τους προηγούμενους μήνες.