Η πρώτη ήττα της πρωταθλήτριας Ίντερ στη φετινή Serie A είναι γεγονός, αφού η Λάτσιο τη νίκησε με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πρόσωπο του αγώνα ο Σιμόνε Ιντσάγκι, ο οποίος επί πέντε χρόνια ήταν ο προπονητής των λατσιάλι και τώρα επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Ολίμπικο, φεύγοντας από αυτό πικραμένος.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τους Μιλανέζους, αφού στο 12′ πήραν πέναλτι στην επαφή των Χισάι – Μπαρέλα και ο Πέρισιτς εκτέλεσε και ευστόχησε για το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν τις δύο ευκαιρίες τους με τους Μπάσιτς και Φελίπε Άντερσον.

Τα πάνω-κάτω στο β’ μέρος

Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν… Στο 64′ ήταν η σειρά της Λάτσιο να πάρει πέναλτι (για χέρι του Μπαστόνι) και ο Ιμόμπιλε έκανε το 1-1, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι δύο ομάδες έψαχναν το δεύτερο γκολ και αυτή που το πέτυχε ήταν η Λάτσιο στο 81′ με τον Φελίπε Άντερσον, προκαλώντας την οργή της Ίντερ επειδή οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν έξω τη μπάλα παρά το γεγονός ότι ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Ντιμάρκο.

Και όταν, τελικά, επανήλθε η ηρεμία και άρχισε ξανά το παιχνίδι, ήρθε και το 3-1 για τους Ρωμαίους με την κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 91′.