Παραλίγο «έμφραγμα» για τον Παναθηναϊκό ο οποίος τα… «χρειάστηκε» κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με διαφορά 20 πόντων στο ξεκίνημα του αγώνα, λίγο έλειψε να πέσει θύμα μίας απίστευτης ανατροπής, ωστόσο συνήλθε στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 74-69.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, παίζοντας ίσως το καλύτερο δεκάλεπτό τους μέχρι τώρα στη χρονιά, με επιμέρους σκορ 26-6 και με τους Σέρβους να μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν στην τέταρτη περίοδο να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (52-53, εννέα λεπτά πριν το τέλος).

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, αλλά τους πρωταθλητές Ελλάδος να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να κλείνουν με νίκη τον πρώτο γύρο του Top-16.

Για τον Παναθηναϊκό, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Σλότερ με 16, Μπατίστα με 13 και Γκιστ με 12, ενώ ο Διαμαντίδης είχε 11 πόντους και 10 ασίστ. Για τους Σέρβους ξεχώρισαν ο Μαριάνοβιτς με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Τζένκινς με 17 πόντους.

Επόμενη αποστολή για το «Τριφύλλι», την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο Ισραήλ, κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.