Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «The Sun», η Εθνική Αγγλίας μπορεί να μην έχει στη διάθεσή της ορισμένους από τους αστέρες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ρεπορτάζ της αναφέρει πως τουλάχιστον πέντε διεθνείς των «τριών λιονταριών» αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Η φιναλίστ του EURO βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού στο Κατάρ το χειμώνα του 2022 και πιο συγκεκριμένα από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 18 Δεκεμβρίου. Nίκες εναντίον της Ουγγαρίας και της Ανδόρας στις ερχόμενες αναμετρήσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα της δώσουν το εισιτήριο για την τελική φάση. Στο πλαίσιο του 9ου ομίλου της διαδικασίας, η Αγγλία έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Με την ομάδα να διαγράφει ανοδική πορεία, δημιουργήθηκαν και ελπίδες πως θα μπορούσε να διεκδικήσει το τρόπαιο. Τώρα, οι πληροφορίες που παρουσίασε η «The Sun» προκαλούν ανησυχία καθώς ακολουθούν άλλα δημοσιεύματα των αγγλικών ΜΜΕ πως μόλις το 30-35% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Premier έχουν εμβολιαστεί. Η FIFA και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλου αναμένεται να μην επιτρέψουν τη συμμετοχή σ’ όσους παίκτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Με τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν διάφορα επιχειρήματα προς το ιατρικό τιμ και τους υπεύθυνους της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως προς το γιατί δεν εμβολιάζονται, οι παράγοντες κάλεσαν τον αναπληρωτή αρχίατρο της χώρας, Τζόναθαν Βαν Ταμ, προκειμένου να τους μιλήσει και να λύσει τις απορίες τους. Ο Υπουργός Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Χάντλστοουν, είπε σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στις τάξεις των ποδοσφαιριστών: «είναι απογοητευτικό πως πιθανώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να εμβολιαστούν λόγω της παραπληροφόρησης».

Ο προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πάντως, είναι υπέρ του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κόσμος», ανέφερε πριν μερικούς μήνες. Τον περασμένο Αύγουστο ο εθνικός εκλέκτορας δέχθηκε επίθεση από αντι-εμβολιαστές μετά από τη συμμετοχή του σε βίντεο που προέτρεπε τους πολίτες να λάβουν τις δόσεις.