Η FIFA δεν θέλει μόνο να καθιερώσει το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια αλλά και να χωρέσει μέσα σε ένα μήνα όλους τους προκριματικούς αγώνες των εθνικών ομάδων.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγές σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού επιθυμεί τη διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια πλέον και όχι κάθε τέσσερα. Είναι ένα σχέδιο με το οποίο δεν συμφωνεί η UEFA αλλά στη FIFA δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Αυτή, όμως, δεν είναι η μόνη αλλαγή που σκέφτονται. Οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, όπως γνωστοποίησε ο Αρσέν Βενγκέρ, επιθυμούν να μειώσουν και τις διακοπές που γίνονται μέσα στη σεζόν για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα πρωταθλήματα σταματάνε τέσσερις φορές σε κάθε σεζόν λόγω των εθνικών ομάδων: Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Μάρτιο.

Επιθυμία της FIFA είναι οι τέσσερις διακοπές να έχουν γίνει… μία τα επόμενα χρόνια. Να υπάρχει διακοπή των πρωταθλημάτων μόνο τον Οκτώβριο δηλαδή, μήνας που θα είναι εξ’ ολοκληρωμένου αφιερωμένος στις εθνικές ομάδες. Μέσα σε 30 μέρες, με μίνι τουρνουά, θα γίνονται όλοι οι αγώνες των προκριματικών για το Μουντιάλ και από εκεί και πέρα η υπόλοιπη σεζόν να είναι πάντα αφιερωμένη στους συλλόγους και τις υποχρεώσεις τους σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.