Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League σφράγισε ο Ολυμπιακός με το 2-2 κόντρα στη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα, μετά την άνετη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, πριν μία εβδομάδα, είχε απλοποιήσει πολύ τα πράγματα. Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, είχε ξεκαθαρίσει τα πάντα. Ο μόνος τρόπος για να αποκλείονταν οι Πειραιώτες θα ήταν να μην εμφανιστούν στο γήπεδο και από τη στιγμή που ταξίδεψαν στη Σλοβακία, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπήρχε. Απολύτως λογικά, επομένως, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αν και θα μπορούσε να το κάνει με καλύτερη εμφάνιση.

Οι ερυθρόλευκοι από την αρχή της αναμέτρησης έκαναν αρκετά λάθη και στο 14′ στάθηκαν τυχεροί με το δοκάρι του Χέντι και δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά το λάθος του Σισέ. Από το 26′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό αφού η Σλόβαν έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ντε Μάρκο που πήγε με τις τάπες στον Μ. Καμαρά, για να έρθει το γκολ στο 33′: Σέντρα του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και 0-1.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Μ. Καμαρά έγινε αλλαγή αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν προς το τέλος του ημιχρόνου και να ισοφαρίζουν στο 41′ με τον Χέντι, μετά το γύρισμα του Ζμραλ. Το ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 1-1, αλλά γρήγορα στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 54′ έγινε 1-2 από το ωραίο πλασέ, δοκάρι και μέσα, του Ονιεκούρου.

Στο 59′ ο Ελ Αραμπί είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 αλλά νικήθηκε από τον Τσόβαν και στο 62′ η άμυνα του Ολυμπιακού… κοιμήθηκε μετά την εκτέλεση κόρνερ, με συνέπεια ο Μποζίκοφ να πάρει την πρώτη κεφαλιά και ο Γκριν τη δεύτερη, ισοφαρίζοντας ξανά (2-2). Ο Μαρτίνς, ο οποίος δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε, έκανε τρεις αλλαγές μαζί, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν για το καλύτερο, ο Λόπες είχε ευκαιρία για το 2-3 στο 81′ αλλά δεν την αξιοποίησε και στον Πειραιά περιμένουν πλέον την κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85′ Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85′ Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79′ Στρέλετς), Τσάβριτς, Χέντι (79′ Ντράζιτς).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72′ Κούντε), Μ. Καμαρά (37′ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (59′ Λόπες), Ονιεκούρου (72′ Βρουσάι), Α. Καμαρά, Ελ Αραμπί (72′ Χασάν).