Το ξέσπασμα του Θοδωρή Ιακωβίδη για τις οικονομικές συνθήκες στην άρση βαρών έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των οπαδών του Παναθηναϊκού για να συγκεντρώσουν χρήματα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών συγκίνησε τους πάντες με τα δάκρυά του καθώς ανακοίνωνε την αποχώρησή του από τον αθλητισμό και οι οπαδοί των πράσινων πήραν μια όμορφη πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν, άνοιξαν λογαριασμό για τον Ιακωβίδη και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε ποσό για να τον ενισχύσει.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον παναθηναϊκό κόσμο και έχω πληροφορίες ότι έχουν ενδιαφερθεί και φίλαθλοι άλλων ομάδων να βοηθήσουν. Δεν έχω λόγια, είναι πολύ συγκινητικό, τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Γιατί δεν είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα, δεν κάνω επαιτεία, δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα μαζέψουν να τα δώσουν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Θέλω να μπορώ να κάνω αυτό το άθλημα που αγαπώ στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μου, να βγαίνω στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Το θέμα είναι κρατικό. Θέλω να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά και να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ολυμπιακής ομάδας, να τους κάνει πιο εύκολο το έργο», είπε ο Ιακωβίδης μιλώντας στο Open, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

ΕΟΕ: Ενδιαφέρθηκαν χορηγοί

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε ότι μετά τις δηλώσεις του Έλληνα αθλητή και τα δάκρυά του, αρκετοί χορηγοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν. Ζήτησαν, μάλιστα, να τον συναντήσουν όταν επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πάντα και προφανώς να πράξουν αναλόγως.