Ο Τικίνιο Σοάρες είναι εδώ και κάποια 24ωρα παίκτης του Ολυμπιακού, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο 3 ετών, με πολύ υψηλές απολαβές (λέγεται ότι φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως). Ο 30χρονος φορ αποτελεί προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του.

Ωστόσο, ο έμπειρος επιθετικός δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «ερυθρόλευκους» στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της νέας σεζόν, λόγω τιμωρίας που κουβαλάει από τον Φεβρουάριο του 2020. Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο αντιπάλου σε ματς της Πόρτο αππέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, στα πλαίσια του Europa League.

Η UEFA του είχε επιβάλει τιμωρία τριών αγωνιστικών, με την ποινή του να ισχύει κανονικά, αφού δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου.

Έτσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr, δεν θα είναι διαθέσιμος στα δύο ματς του β’ γύρου των προκριματικών του Champions League και το ένα της επόμενης φάσης, εφόσον φυσικά η ελληνική ομάδα καταφέρει να προκριθεί σε αυτήν.