Ο Μπουανγκά, 26χρονος Γαλλογκαμπονέζος μεσοεπιθετικός, φέρεται να πέφτει στο… τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη Σεντ Ετιέν μήπως αλλάξει τα δεδομένα για τον Παπέ Αμπού Σισέ. Στην τελική ευθεία του Τικίνιο.

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η Σεντ Ετιέν δεν θα ενεργοποιούσε τη ρήτρα των 13 εκατ. ευρώ. Οι Στεφανουά δεν θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτά τα οικονομικά επίπεδα όσο και να ήθελαν – και να θέλουν ακόμα – τον υψηλόσωμο στόπερ του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ο Παπέ Σισέ ρωτήθηκε από ΜΜΕ της χώρας του για το μέλλον του αλλά δεν θέλησε να πει κάτι ενώ φυσικά ανήκει στους Ερυθρόλευκους.

Η πληροφορία που υπάρχει πάντως από τη Γαλλία είναι πως οι άνθρωποι της Σεντ Ετιέν έχουν θέσει επί τάπητος την περίπτωση του εξτρέμ Μπουανγκά ως μία προσπάθεια να γυρίσουν το… χαρτί για την υπόθεση του Σισέ. Μέσα στα ανταλλάγματα δηλαδή.

Ο 26χρονος Ντενίς Ατανασέ Μπουανγκά είναι διεθνής με τη Γκαμπόν αλλά έχει και γαλλικό διαβατήριο. Φέτος είχε σεζόν με 36 αγώνες και 7 γκολ και 4 ασίστ. Ο Μπουανγκά έχει συνδεθεί ξανά με τον Ολυμπιακό και δεδομένα τον ξέρουν καλά τα στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ, όπως ο Μοντέστο.

Ο Μπουανγκά κυρίως είναι εξτρέμ και μάλιστα αριστερός. Παίζει και στο δεξί άκρο αλλά και πιο προωθημένος. Βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοιο πλάνο. Αυτό που μπορεί να γίνει σε αυτή τη φάση είναι να γυρίσει ο Παπέ Σισέ και ανάλογα με τη ζήτηση και τις προτάσεις να ληφθεί η τελική απόφαση. Για τον διεθνή στόπερ των πρωταθλητών γενικότερα ήδη υπάρχει ζήτηση από τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Από εκεί και πέρα ο Τικίνιο Σοάρες συνεχίζει να βρίσκεται… καθ’ οδόν για τον Ολυμπιακό. Όλες οι πληροφορίες και οι ενδείξες φανερώνουν πως ο Βραζιλιάνος θα κλείσει και τυπικά ακόμα και μες στην τρέχουσα εβδομάδα. Ουσιαστικά δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν τα ευχάριστα για τον Βραζιλιάνο φορ παρά το ενδιαφέρον και από τουρκικές ομάδες.

Πηγή: gazzetta.gr