Η ΑΕΚ κατάφερε, με καλό μπάσκετ και σωστές επιθέσεις, να πάρει προβάδισμα με 19-12. Μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε ένα σερί 12-0 και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το -7 στο +5 (24-19) με την ΑΕΚ να παρακολουθεί τους παίκτες του Κάτας

Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς (24-22), αλλά λίγα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» το… έχασαν. Με το σκορ στο 36-30, ο Παναθηναϊκός – εν μέσω αποδοκιμασιών από την εξέδρα για τις διαιτητικές αποφάσεις – έτρεξε ένα σερί 9-0 και έκανε το σκορ 45-30. Στο μεσοδιάστημα και ο Βαγγέλης Αγγέλου δέχτηκε τεχνική ποινή για τις διαμαρτυρίες.

Η ΑΕΚ δεν παράτησε το ματς. «Ροκάνισε» τη διαφορά, αφού κατάφερε να εξισορροπήσει τον τομέα των ριμπάουντ, έφτασε μέχρι το 45-39 και είχε την ευκαιρία να μειώσει και άλλο. Αλλά στα δύο δεύτερα, ο Ζήσης έκανε λάθος επαναφορά και ο Ουάιτ κάρφωσε για το 47-39.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο δυναμικά, έφτασε το ματς σε απόσταση βολής με προσωπικές ενέργειες του Ντάριλ Μέικον (11 πόντους σε εκείνο το σημείο). Ο Παναθηναϊκός είδε τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να μετράει επτά πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και να κρατάει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Ό,τι έκανε ο Κουβανός για τους «πράσινους», έκανε και ο Μορέιρα για την ΑΕΚ Ο Αγκολέζος ζήτησε και πήρε αρκετές μπάλες και με τη συνδρομή του Νίκου Γκίκα.

Ένα τρίποντο του guard της ΑΕΚ, έφερε τη «Βασίλισσα» μπροστά στο σκορ (62-58), ενώ στην προηγούμενη φάση ο Κατσίβελης, επίσης με τρίποντο είχε φέρει την ΑΕΚ στο +1 από το -15 στα τέλη της δεύτερης περιόδου!

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το ελάχιστο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (65-64).

Ο Νίκος Γκίκας ξεκίνησε φουριόζος και το τελευταίο δεκάλεπτο. Τέσσερις προσωπικοί πόντοι – σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της ΑΕΚ – έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους με 74-68!

Ο Παναθηναϊκος μάζεψε τη διαφορά, αλλά ένα γκολ φάουλ του Μορέιρα έδωσε και πάλι διαφορά 4 πόντων στην ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή, ο Μάριο Χεζόνια ήταν άστοχος (1/6 σουτ) και κακός στην άμυνα. Το όριο των πέντε τελευταίων λεπτών, βρήκε τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να ξεφεύγουν με 6 (79-73) χάρησε καλάθι του Λοτζέσκι.

Ο Ντάριλ Μέικον πήρε προσωπικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μία προσωπική καλαθάρα πάνω στον Παπαγιάννη έκανε το 81-75, κρατώντας την ΑΕΚ σε ρόλο οδηγού.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός αστοχούσε στις δικές του επιθέσεις, η ΑΕΚ σκόραρε. Ένα τρίποντο – μαχαιριά από τον Νίκο Ζήση έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους για την Ένωση!

Το τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Από εκείνη τη γραμμή (και) ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο. Και ενώ ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ξεκινήσει την ανατροπή του ματς, ο Αμερικανός γκαρντ έφερε ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (88-78).

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 39-47, 64-65, 92-80.

Πηγή: gazzetta.gr