Από την ημέρα που έγινε γνωστό στη διοίκηση ότι ο Όλαφ Ρέμπε θα επιστρέψει στη Γερμανία, στον ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αναζήτηση του επόμενου τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Ρωσία, οι «ασπρόμαυροι» προσανατολίζονται στην περίπτωση του Ιγκόρ Κορνέεφ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το φαβορί για να αναλάβει το πόστο.

Συγκεκριμένα το sport24.ru σε σχετικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 53χρονος είναι η επιλογή του Ιβάν Σαββίδη για τη θέση αυτή στην ομάδα της Θεσσαλονίκη. Επίσης, σημειώνεται ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία, αλλά -όπως γίνεται αντιληπτό- δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, με την ανακοίνωση να γίνεται μετά το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Το σημαντικό πλεονέκτημα του Κορνέεφ είναι η ρωσική γλώσσα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μιλά απευθείας με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Επίσης, ο 53χρονος ποδοσφαιράνθρωπος μιλά άπταιστα αγγλικά, ισπανικά, ολλανδικά και γνωρίζει εξαιρετικά τις αγορές της Ισπανίας και της Ολλανδίας.

Σαν ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Χέρενφεν, Φέγενορντ και Μπρέντα. Έχει εργαστεί ως προπονητής της ομάδας νέων της Φέγενορντ από το 2006 και το 2010 ενώ ήταν και βοηθός προπονητή και της εθνικής Ρωσίας για ένα διάστημα. Το 2014 ανέλαβε το πόστο του ειδικού συμβούλου της Σλάβια Πράγας και από τον Αύγουστο 2016 εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στην Λοκομοτίβ μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο.