Δεν ήταν τυχαία τα ιταλικά ρεπορτάζ για τη Ρόμα και τον Ρούμπεν Σεμέδο. Παρότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το περιβάλλον του παίκτη οι πληροφορίες αναφέρουν πως το ενδιαφέρον των Ρωμαίων είναι και υπαρκτό και αρκετά σοβαρό για τον στόπερ του Ολυμπιακού.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως ο διεθνής μπακ έχει ήδη μεγάλη ζήτηση. Για την ακρίβεια έχει και φέτος μεταγραφική ζήτηση και από Ιταλία και από Πορτογαλία και όχι μόνο. Σύμφωνα με πορτογαλικές πηγές πάντως την πλευρά του Σεμέδο την έχουν προσεγγίσει τουλάχιστον 4 με 6 ομάδες από την ευρωπαϊκή αγορά. Ομάδες με σοβαρές διαθέσεις για να κλείσουν τον παίκτη.

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν πως φέτος το καλοκαίρι μπορεί να βγάλει μεταγραφή για τον Σεμέδο (κάτι που ισχύει και για τον Καμαρά βέβαια). Εδώ βέβαια δεν είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι.

Είναι και το τι ζητάει ο Ολυμπιακός που δεν ήταν ποτέ διατεθειμένος να πέσει κάτω από τα 10 εκατ. ευρώ για τον έμπειρο στόπερ του. Είναι και το τι θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που στον Ολυμπιακό αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά, έφτιαξε πάλι την καριέρα του και ο ίδιος παραδέχεται πως βρήκε εξαιρετικές συνθήκες. Φυσικά δεν ξεχνάμε πως ήταν μία χρονιά πανδημίας όπου όλων των ομάδων το… πορτοφόλι θα είναι πιο… μαζεμένο στο το θα δίνουν για τις μεταγραφές του. Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι διεθνής με την Πορτογαλία και φέτος έχει 41 αγώνες με 1 γκολ. Συνολικά έχει 86 αγώνες με 6 γκολ στο Λιμάνι ενώ έχει καλό όνομα στη χώρα του και την Ιταλία καθώς και στην Ισπανία.

Επίσης καλό είναι να φέρουμε στο μυαλό μας πως πέρυσι ο Ολυμπιακός ζητούσε 12 εκατ. ευρώ από τη Μπενφίκα (κατά άλλες πηγές αξίωνε ακόμα παραπάνω) για να δώσει τον παίκτη και οι Πορτογάλοι έφταναν έως και τα 7 εκατ. ευρώ (ίσως και λίγο παραπάνω αλλά η διαφορά ήταν αισθητή). Το καλοκαίρι πάντως φέτος αναμένεται «καυτό» μεταγραφικά για τον δυναμικό στόπερ.

Ο ίδιος ο Ρούμπεν Σεμέδο μιλώντας σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας είχε πει πρόσφατα για το μέλλον του: «Δεν έγινε κάτι με την Μπενφίκα διότι δεν ήταν υποχρεωτικό να γίνει κάτι. Είμαι στον Ολυμπιακό και θα υπάρξουν και άλλες πόρτες που θα ανοίξουν στο μέλλον. Η δουλειά μου είναι να πηγαίνω καλά, να δίνω το καλύτερό μου σε κάθε ματς και σε κάθε προπόνηση. Αυτό το σκέλος με τις διαπραγματεύσεις αφορά στους μάνατζέρ μου και τους επικεφαλής της κάθε ομάδας».

Πηγή: gazzetta.gr