Παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι η Φένια Τζέλη. Η νεαρή αθλήτρια κατάφερε να πάρει ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια της κατηγορίας των -57κ. από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του ταεκβοντό της Σόφιας και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η 19χρονη πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε τους αγώνες της με νίκη επί της Λούτσα Πατακλφάλβι από την Ουγγαρία και στη συνέχεια έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα, επικρατώντας 21-16 της Λετονής Ινέσε Νταρβίντα (τρίτη φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), που ήταν το φαβορί της κατηγορίας. Στον ημιτελικό, η Τζέλη αντιμετώπισε την Κίμια Αλιζαντέχ, που αγωνίζεται με την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων, επικράτησε 3-1 και πανηγύρισε την πρόκριση για το Τόκιο.

Στα -68κ. των ανδρών, ο Κώστας Χαμαλίδης νίκησε αρχικά τον Δανό Γιόργκενσεν, αλλά στον δεύτερο αγώνα του ηττήθηκε από τον Βόσνιο Χούσιτς και αποκλείστηκε.

H Φένια Τζέλη επισήμανε μετά τη νίκη της επί της «χάλκινης» στην κατηγορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016: «Είναι μοναδική αυτή η στιγμή. Η χαρά μου είναι μεγάλη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Και ήρθε μέσα από δυσκολίες. Τώρα σχεδιάζουμε το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω βιώσει ξανά την ατμόσφαιρα Ολυμπιακών Αγώνων (Νέων). Το συναίσθημα το 2018 στο Μπουένος Άιρες ήταν παρόμοιο. Όμως τώρα είναι μια διαφορετική διοργάνωση και το επίπεδο μεγαλύτερο και φυσικά πιο δύσκολο. Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο, όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικά. Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε ποιο έμπειρες αντιπάλους».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τους προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας και φυσικά το σωματείο μου που εδώ και χρόνια έχουν σκύψει από πάνω μου για να καλύπτουν όλες μου τις ανάγκες. Θα κρατήσω στην καρδιά μου όλη αυτήν τη διαδρομή με την προΟλυμπιακή ομάδα. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές και είναι κρίμα που δεν πήραμε και άλλες προκρίσεις. Τις αξίζαμε» πρόσθεσε.