Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε νωρίς, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή (1-2) και είναι μεγάλο φαβορί για να πάει στον τελικό του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι, όπως αναμενόταν, μπήκαν στον αγώνα για να πάρουν την κατοχή της μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα: Στο 15′ ο Ντι Μαρία εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαρκίνιος με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους, αφού στο 42′ ο Φόντεν, αμαρκάριστος και σε καλή θέση, σούταρε πάνω στον Νάβας και η ευκαιρία για ισοφάριση χάθηκε.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, πάντως, μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπως στο πρώτο. Με κατοχή μπάλας και διάθεση να πιέσει δηλαδή. Και αυτή τη φορά κατάφερε να βρει και το γκολ της ισοφάρισης, έστω σε μια περίεργη φάση… Στο 64′ ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα και η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Νάβας που αιφνδιάστηκε (1-1).

Και αφού έφτασε στην ισοφάριση από το πουθενά, η Σίτι έκανε την ανατροπή στο 71′, όταν ο Μαχρέζ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-2. Ολα, πλέον, ήταν υπέρ της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα στο 78′, αφού η Παρί έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκέιγ για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκουντογκάν.

Έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το πρώτο και καθοριστικότερο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, βάζοντας πολύ δύσκολα στην Παρί Σεν Ζερμέν ενόψει της ρεβάνς.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Γκέιγ, Παρέδες (83′ Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία (80′ Περέιρα), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο (61′ Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν.