Το γκολ του Σβαμπ στο 6ο λεπτό ήταν αρκετό στον ΠΑΟΚ για να νικήσει εκτός έδρας τον Άρη με 1-0, με αποτέλεσμα να ισοβαθμούν στη 2η θέση.

Το ντέρμπι άρχισε ακριβώς όπως θα ήθελαν ο Πάμπλο Γκαρσία και οι παίκτες του, αφού στο 6′ έγινε το 0-1: Ωραία κάθετη του Σφιντέρσκι για τον Σβαμπ, αυτός τσίμπησε προ του Κουέστα και οι ασπρόμαυροι πήραν το προβάδισμα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε με την κεφαλιά του Μπερτόλιο που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης στο 12′ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Άρη να έχει κατοχή μπάλας αλλά να μην μπορεί να ανοίξει την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο οποίος ΠΑΟΚ, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 44′ συγκεκριμένα, άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Ελ Καντουρί που επιχείρησε να κρεμάσει τον Κουέστα, ο οποίος όμως κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει κόρνερ. Όσο για το δεύτερο ημίχρονο; Τα πράγματα δεν άλλαξαν και ιδιαίτερα σε σχέση με το πρώτο.

Οι κίτρινοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά είχαν και δυσκολία στο να γίνουν απειλητικοί, ενώ οι ασπρόμαυροι μπορούσαν και πάλι να βάλουν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Κουέστα έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 66′. Μικρό το κακό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κράτησε το αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι στο 86′ έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Ουάρντα πρόλαβε να αποβληθεί με δύο κίτρινες και ενώ είχε μπει ως αλλαγή στο 72′.

Έτσι, ο δικέφαλος του βορρά πήγε στους 57′ βαθμούς και έπιασε τον Άρη στη 2η θέση.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς (70′ Σούντγκρεν), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (58′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (79′ Σάντε Σίλβα), Μπερτόλιο, Μαντσίνι, Μάνος (79′ Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο (57′ Μιχαηλίδης), Βαρέλα Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Σφιντέρσκι (72′ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς (93′ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (72′ Ουάρντα).