Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ψηφίστηκε πριν από μερικά χρόνια ως «ο μεγαλύτερος Βρετανός όλων των εποχών». Υπήρξε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής με σήμα κατατεθέν το πούρο και το σήμα της νίκης «V» που συνήθιζε να σχηματίζει. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά τις περιόδους 1940-45 και 1951-55, έχοντας καθοριστική συμβολή στη νίκη επί του ναζισμού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ένας πολιτικός ευφυής και χαρισματικός που ο λόγος του έχει περάσει στην ιστορία: «Θα πολεμήσουμε στις θάλασσες και στους ωκεανούς, θα πολεμήσουμε με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση και δύναμη στον αέρα, θα υπερασπισθούμε το Νησί μας, όποιο κι αν είναι το κόστος, θα πολεμήσουμε στις ακτές, θα πολεμήσουμε στους διαδρόμους προσγείωσης, θα πολεμήσουμε στα χωράφια και στους δρόμους, θα πολεμήσουμε στους λόφους, δεν θα παραδοθούμε ποτέ».

Το βράδυ της Πέμπτης (15/04), ένας άλλος… Τσόρτσιλ μπήκε στη ζωή των Ισπανών. Πρόκειται για τον Νόα Τσόρτσιλ Σόρενσεν, έναν 18χρονο γκαρντ που πέρασε στο παρκέ στα τελευταία 50″ του αγώνα της Μούρθια με την Μπέτις, κάνοντας το ντεμπούτο του στην ισπανική Λίγκα μαζί με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο. Δεν πρόκειται για συνωνυμία. Πρόκειται για τον δισέγγονο του Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες μπάσκετ της Δανίας.

Στο Ευρωμπάσκετ U16 του 2019 μέτρησε 17,8 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 8 ασίστ μ.ό. με τους Δανούς. Ο πιτσιρικάς αγωνίζεται στη β’ ομάδα της Μούρθια, όπως ο Άλεξ Αντετοκούνμπο και πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Liga Endesa, κουβαλώντας ένα επώνυμο βαρύ σαν ιστορία.

Πηγή: gazzetta.gr