Εχθές (8/9) η FIBA αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα ανάμεσα σε Αυστραλία και Ανγκόλα. Σήμερα, η ομοσπονδία των «καγκουρό» απάντησε στις κατηγορίες.

Μέσω ανακοίνωσης στην επίσημη ιστοσελίδα της, εξήγησε τους λόγους της ήττα της ομάδας για την τελευταία αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας αρνείται κατηγορηματικά πως οι “Μπούμερς” συνωμότησαν στην κατεύθυνση του αποτελέσματος του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 ανάμεσα σε Αυστραλία και Ανγκόλα.

Οι Αυστραλιανοί “Μπούμερς” μπήκαν στο παιχνίδι με την Ανγκόλα για να κερδίσουν -ξεκάθαρα και απλά.

Οι αντίθετοι ισχυρισμοί είναι υποθετικοί, προσβάλλουν την αθλητική κουλτούρα της Αυστραλίας και της ομάδας μας που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό κατά την διάρκεια του τουρνουά. Έχουν απολύτως άδικο.

Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας έχει καταθέσει μια λεπτομερή αναφορά στη FIBA, υπογραμμίζοντας γιατί από αποφάσισε να ξεκουράσει τους τραυματισμένους παίκτες και να μειώσει τον χρόνο συμμετοχής των κουρασμένων παικτών στον τελευταίο αγώνα του τέταρτου γκρουπ.

Η υγεία και η ευημερία των παικτών μας είναι ύψιστη. Η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου με πρόγραμμα πέντε αγώνων σε έξι ημέρες, είναι εξουθενωτική.

Είναι ένα σημαντικό τίμημα για τους αθλητές -και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η FIBA επιτρέπει ρόστερ 12 ενεργών παικτών.
Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα της FIBA.

Και αφήστε μας να γίνουμε εντελώς ξεκάθαροι σε αυτό το σημείο: εμείς, ως Αυστραλοί, πάντα συναγωνιζόμαστε με τον σωστό τρόπο. Οι Αυστραλιανοί “Μπούμερς” είναι φημισμένοι για την επιμονή τους, την ανταγωνιστικότητά τους και τη δίψα τους για νίκη.

Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας υποστηρίζει ένα καθαρό παιχνίδι, παίζοντας για να κερδίσεις και πάνω απ’ όλα, να είσαι έντιμος στο άθλημα.

Καλωσορίζουμε την εξονυχιστική εξέταση της FIBA -και ανυπομονούμε να βγει η απόφαση που θα κλείσει τον κύκλο αυτών των ανακριβών ισχυρισμών».

Πηγή: Sport-fm.gr