Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μπολόνια τόνισε πως δεν αλλάζει γνώμη είτε έχαναν, είτε νικούσαν, δεν προέβαλε ως δικαιολογία την απουσία του κόσμου και τόνισε πως θα πάνε για τη νίκη κόντρα στη Φινλανδία και πως όλες οι αναμετρήσεις είναι δύσκολες και χρειάζεται προσπάθεια.

Αναλυτικά: «Μην το κρίνουμε από ένα αποτέλεσμα. Και να νικούσαμε, τις ίδιες δηλώσεις θα έκανα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τον χαρακτήρα μου. Και αν νικούσαμε τα ίδια θα έλεγα, ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλο ταλέντο και παιδιά με χαρακτήρα που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτούς που έφεραν τις επιτυχίες από το 2004 και μετά.

Σίγουρα, έλειπε ο κόσμος, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό. Κάπου εδώ έρχεται ο προπονητής που πρέπει να δώσει ψυχολογία στην ομάδα και να δείξει πως πρέπει να βελτιωθούμε.

Εμείς στον αγωνιστικό χώρο μπαίνουμε για τη νίκη και θα πάμε να πάρουμε του τρεις βαθμούς στο ματς με τη Φινλανδία. Έχουμε ένα μήνα να δουλέψουμε σε φυσική κατάσταση με τις ομάδες μας και να είμαστε έτοιμοι για να πάμε να παίξουμε αυτά τα δύο ματς και να πάρουμε τις νίκες.

Ποτέ η Εθνική δεν έχει προκριθεί εύκολα, αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Όλα τα παιχνίδια ήταν δύσκολα και πέρυσι με τη Ρουμανία στα μπαράζ δυσκολευτήκαμε για να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ. Ξαφνικά, δεν γίναμε μια ομάδα που θα νικά όλα τα ματς και θα περνάει. Θα παλεύουμε σε όλα τα ματς. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα παιδιά του 2004 και να φέρουμε νέες επιτυχίες».