Ο Χουάν Κάλα θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (6/4) για τη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ο Μουκτάρ Ντιακαμπί και προκάλεσε την αποχώρηση των «νυχτερίδων» και την προσωρινή διακοπή, ενώ σε δηλώσεις του στο Gol υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Δεν θα κρυφτώ, σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας».

Η επομένη του Κάντιθ – Βαλένθια βρίσκει την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη στην Ισπανία να ασχολείται όπως είναι φυσιολογικό με τη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε ο Μουκτάρ Ντιακαμπί ότι δέχθηκε από τον Χουάν Κάλα. Η Marca, μάλιστα, αφιέρωσε την πρώτη της σελίδα τη Δευτέρα (5/4) στο περιστατικό αυτό στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος αμυντικός και οι συμπαίκτες του στις «νυχτερίδες» αποχώρησαν στο 33ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο του «Ραμόν ντε Καράνθα» (το ματς διεκόπη προσωρινά) η φιλοξενούμενη ομάδα επίσημα κατήγγειλε τη ρατσιστική επίθεση από τον πρώην αμυντικό της ΑΕΚ και επιβεβαιώθηκε μέσω των Χοσέ Γκαγιά και Χάβι Γκράθια ότι ο Ντιακαμπί αν και ο ίδιος δεν ήθελε να συνεχίσει (αντικαταστάθηκε από τον Ούγκο Γκιγιαμόν) ζήτησε από την ομάδα του να συνεχίσει για να μην της αφαιρεθούν βαθμοί!

Τι λέει όμως γι’ αυτό ο έτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου και τι απαντά στις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση; Ο Χουάν Κάλα με δήλωσή του στο Gol TV τόνισε: «Είμαι ήρεμος. Δεν θα κρυφτώ. Σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο αναρωτιέμαι αν υπάρχει σε αυτή τη χώρα!». Ο 31χρονος Αναλουσιάνος κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (6/4) για το περιστατικό δίνοντας τη δική του εκδοχή.

Υπενθυμίζεται ότι Μουκτάρ Ντιακαμπί υποστήριξε ότι ο Χουάν Κάλα τον αποκάλεσε «γα@@@@νο αράπη», ενώ η Βαλένθια με επίσημη ανακοίνωσή της βάλλει κατά της διαιτησίας τονίζοντας ότι υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς.

Πηγή: gazzetta.gr