Τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχει για να συνεχίσει στα πλέι οφ της Euroleague θα προσπαθήσει να εξαντλήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports1) τη Φενέρμπαχτσε. Το βασικό για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να συνεχίσει την καλή του παρουσία το τελευταίο διάστημα, ώστε να σφυρηλατήσει τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Οι «ερυθρόλευκοι», με ρεκόρ 14-16 (νίκες-ήττες), υποδέχονται στο ΣΕΦ μια ομάδα που έχει 18-12 και έχει στόχο την εξασφάλιση της πρόκρισης και ένα καλύτερο πλασάρισμα στην οκτάδα. Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του καλή περιφερειακή άμυνα και θωράκιση της ρακέτας, απέναντι στον σούπερ φορμαρισμένο Γιαν Βέσελι.

Οι Πειραιώτες θα στερηθούν για μία ακόμα φορά τις υπηρεσίες των Κώστα Παπανικολάου και Χασάν Μάρτιν, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τραυματία Εντγκάρας Ουλάνοβας.

Η Φενέρ έχει 8 νίκες σε 15 αγώνες μακριά από την έδρα της και μετρά 3 νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια. Ο Κώστας Σλούκας θα υποδεχθεί για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης, με 8 αμυντικά ριμπάουντ, θα φτάσει στην 4η θέση όλων των εποχών τον Άντε Τόμιτς, ο οποίος έχει 1.025.