Για το αίτημα του ΠΑΟΚ να διαγραφούν οι προσαυξήσεις των χρεών προς το δημόσιο, μίλησε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να δώσει η τρόικα την έγκριση της.

Χθες (26/8), ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργο Ορφανό ώστε να βρεθεί μια λύση για το ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρέη της ομάδας του προς το δημόσιο.

Για το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ και την στάση της τρόικας στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και για το προπονητικό κέντρο στην Θέρμη, αλλά και για τον Ηρακλή μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την παρουσία μόνο του ΠΑΟΚ στην Σούπερ Λίγκα:

«Είναι κάτι που στενοχωρεί και εμένα αλλά και όλους τους υγιείς φιλάθλους, να βρίσκονται ομάδες όπως ο Άρης, ο Ηρακλής και ο Απόλλων Καλαμαριάς εκτός Σούπερ Λίγκας και να παίζουν στην Α’ Εθνική ομάδες όπως ο Πλατανιάς και η Καλλονή».

Για τον Ηρακλή:
«Τα μηνύματα είναι θετικά. Είχα μετά από επιθυμία του ιδίου συνάντηση με τον κ. Παπαθανασάκη και διαπίστωσα πως τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο. Υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Οι κινήσεις με τους ξένους που ήρθαν και το ρόστερ που δημιουργήθηκε δείχνουν πως θα δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα που θα φέρει τον Ηρακλή εκεί που ανήκει και από εκεί που δεν έφυγε ποτέ αγωνιστικά».

Για τα ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Εκτιμώ πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι, γιατί πολύ δύσκολα η τρόικα θα δώσει την έγκρισή της για την διαγραφή των προσαυξήσεων. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλες τις ανώνυμες εταιρείες, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που θα ζητούν κάτι ανάλογο».

Για το προπονητικό κέντρο στη Θέρμη:
«Το ζήτημα τακτοποιήθηκε, η τροπολογία πέρασε από τη Βουλή και, πλέον, είναι θέμα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει τις διαδικασίες».

Πηγή: Sport-fm.gr