Αρκετά βαρύ έχει γίνει το κλίμα για τον Μανόλο Χιμένεθ στις τάξεις της ΑΕΚ, λόγω των τελευταίων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που δείχνει στα περισσότερα ματς και η εμμονή που φαίνεται να έχει με κάποιους παίκτες -με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Μουαμέρ Τάνκοβιτς.

Ο Ισπανός τεχνικός χρεώνεται ακόμη το κακό στήσιμο του συνόλου του στο γήπεδο (όπως η χρησιμοποίηση Νέλσον Ολιβέιρα ως αριστερό εξτρέμ ενώ είχε τρις στον πάγκο του), τις αλλαγές που προκαλούν έκπληξη ακόμη και στους υποστηρικτές του, αλλά και κάποιες δηλώσεις του, όπως αυτές που «αδειάζει» τους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα και εκείνοι να νιώθουν ότι δεν μπορούν να αποδώσουν.

Η θέση του είναι επισφαλής, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Ένωση θα συνεχίσει να πορεύεται μαζί του ως το τέλος της σεζόν -ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση. Αυτό φυσικά προϋποθέτει πως η ομάδα θα συνέλθει αγωνιστικά και δεν θα χάσει τους εναπομείναντες στόχους της σεζόν, δηλαδή το Κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη, με το δεύτερο σενάριο να μοιάζει αρκετά απίθανο με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της.

Ο Ανδαλουσιανός προπονητής θεωρεί και το είχε πει στον Δημήτρη Μελισσανίδη στην επαφή που είχαν πρόσφατα ότι η ομάδα του μετά τη διακοπή θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη. Ποντάρει στη φρεσκάδα των παικτών που έχουν επιβαρυνθεί, αλλά και στις επιστροφές αρκετών τραυματιών, ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε σημαντικά τους «κιτρινόμαυρους» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Στα θετικά συγκαταλέγονται οι επιστροφές του Κώστα Γαλανόπουλου και του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, οι οποίοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για να είναι «ετοιμοπόλεμοι», ενώ μόνο ο Αντρέ Σιμόες θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη εκτός δράσης. Το κακό για τον Χιμένεθ, πάντως, είναι πως θα απουσιάζουν 11 παίκτες του που έχουν διεθνείς υποχρεώσεις.