Το NBA θρηνεί την απώλεια του Έλτζιν Μπέιλορ, ο οποίος άφησε πριν λίγες ώρες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών. Την είδηση έκαναν γνωστή οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι με την ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια.

Τα δυσάρεστα νέα στεναχώρησαν ολόκληρο τον χώρο του αμερικανικού μπάσκετ, καθώς ο εκλιπών υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες για τους «λιμνάνθρωπους», αλλά και γενικότερα για την κορυφαία Λίγκα, καθώς -εκτός όλων των άλλων- υπήρξε 11 φορές All Star και αναδείχθηκε MVP το 1959.

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1934 και για 14 σεζόν προσέφερε τις υπηρεσίες του σε Μινεάπολις και Λος Άντζελες Λέικερς, όπου και «κρέμασε τα παπούτσια του» το 1971, βάζοντας τέλος σε μία ονειρεμένη καριέρα στην οποία είχε κατά μέσο όρο 27,4 πόντους, 13,5 ριμπάουν και 4,3 ασίστ.

Όταν αποχώρησε από την αγωνιστική δράση, εργάστηκε ως προπονητής στους Νιου Ορλίνς Τζαζ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και αντιπρόεδρος των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Στις 3 Νοεμβρίου 1983 οι Λέικερς απέσυραν την φανέλα που έφερε το όνομά του με το νούμερο 22, ενώ τον Απρίλιο του 2018 έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος προς τιμήν του έξω από το «Staples Center».