Το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στη Νίζνι, για την πρώτη αγωνιστική των «16» του Basketball Champions League αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της. Έτσι, η ΑΕΚ θα κάνει σήμερα (19:30, ΕΡΤ3) ντεμπούτο στη συγκεκριμένη φάση, καθώς φιλοξενεί την Τουρκ Τέλεκομ στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση των πολλών προβλημάτων έρχεται από την άνετη νίκη με 98-76 επί του Μεσολογγίου για τη Basket League, στην πρώτη της υποχρέωση μετά από έναν περίπου μήνα, ωστόσο τώρα τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα. Μάλιστα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Νίκο Γκίκα και Γιανίκ Μορέιρα, ενώ δύο ακόμα παίκτες του έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Από την άλλη, η τουρκική ομάδα θεωρείται η πιο ισχυρή αντίπαλος του «δικέφαλου» στον 11ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει μπάτζετ επιπέδου Euroleague και ανάλογους παίκτες. Μάλιστα, ξεκίνησε με νίκη τον δεύτερο γύρο, καθώς επικράτησε με 83-76 της Στρασμπούρ στην Άγκυρα.

Στο ρόστερ της Τουρκ Τέλεκομ υπάρχουν δύο γνώριμοι για το ελληνικό κοινό παίκτες, ο Κάιλ Γουίλτζερ (πρώην του Ολυμπιακού) και Μάρκους Φόστερ, που ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Από το ρόστερ της αντιπάλου της Ένωσης ξεχωρίζουν ακόμη ο Τζόνι Ο’Μπράιαντ και ο πρώην παίκτης του NBA Σαμ Ντέκερ.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, το έργο της ΑΕΚ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με τις απουσίες της να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα.