Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και σε ηλικία 36 ετών να πει «αντίο» στην εθνική ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ο ιβοριανός φορ αντιλαμβανόμενος πως πλέον πρέπει να αφήσει… χώρο για το νέο αίμα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του απ’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ακτής Ελεφαντοστού, το οποίο υπηρέτησε για 12 χρόνια.

Έκανε το ντεμπούτο του το 2002, σημείωσε 65 γκολ σε 104 αγώνες και ήταν αρχηγός της εθνικής του τα τελευταία οκτώ χρόνια! Συμμετείχε σε τρία Μουντιάλ και σε δύο –ανεπιτυχούς- τελικούς Κόπα Άφρικα.

«Με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω πως αποφάσισα να σταματήσω απ’ την εθνική. Έζησα πολλές ωραίες στιγμές αυτά τα 12 χρόνια και ανέκαθεν προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Είμαι περήφανος που έπαιξα σε τόσα Μουντιάλ και φόρεσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού για οκτώ χρόνια. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς για τη διαρκή στήριξή τους. Όλα τα γκολ, οι συμμετοχές, οι νίκες μου είναι για εσάς. Σας αγαπώ. Είμαι ευγνώμων στους συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα χρόνια, με τους οποίους μοιραστήκαμε πολλές συγκινήσεις. Εύχομαι πολλές επιτυχίες στο μέλλον και καλή επιτυχία στο νέο κόουτς», είπε σχετικά ο επιθετικός της Τσέλσι στο αντίο του!

Πηγή: Sport-fm.gr