Η μεγάλη θέληση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης γενικότερα στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, αλλά κυρίως κόντρα στη Μάιντς ήταν το κλειδί της ιστορικής πρόκρισης επί των Γερμανών, σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη, που μίλησε στο NovaΣΠΟΡ.

«Είναι σημείο για να κερδίσουμε τον κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος», σχολίασε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης…

– Για το αν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας:

«Αν σας πω ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει, δεν μας πιστέψετε. Ξυπνήσαμε το πρωί, πήγαμε για προπόνηση και άρχισαν να έρχονται μηνύματα από φίλους και έτσι άρχισα να το καταλαβαίνω».

– Για τα κλειδιά της επιτυχίας:

«Αυτό που με έκανε να το πιστέψω ήταν οι παίκτες. Μου έδωσαν τρομερή αυτοπεποίθηση με το πώς ανταποκρίθηκαν. Το φοβερό είναι ότι έδωσε φοβερή αντίδραση της ομάδας. Αυτό έγινε στη Φιλανδία με τη Ροβανιέμι. Στην Τρίπολη με την ίδια ομάδα και πάλι μετά το 1-1 κόντρα στη Μάιντς αντέδρασε η ομάδα. Μέτρησε το πάθος και η ψυχή. Ζούμε σαν να είμαστε σε αγωνιστική περίοδο και δεν έχουμε κάνει ουσιαστικά προετοιμασία με την ομάδα».

– Για τον επόμενο αντίπαλο και το αν σκέφτεται ότι θα είναι αουτσάιντερ η ομάδα του:

«Προς Θεού, όχι Τότεναμ και μετά όλοι οι άλλοι είναι αντιμετωπίσιμοι. Δεν έχουμε στο μυαλό μας αν είμαστε φαβορί ή όχι. Δεν πρέπει να μας αγγίζουν αυτά. Εμείς θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και όταν δεν την έχουμε να παίρνουμε την μπάλα και να βγαίνουμε στην επίθεση για να απειλούμε».

– Για το αν ψήνεται κάποια μεταγραφή:

«Νομίζω ότι το παζλ έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουμε στο μυαλό μας κάποια μεταγραφή».

– Για το αν κέρδισε υποστηρικτές ο Αστέρας μετά από τις επιτυχίες στην Ευρώπη:

«Είναι σημείο για να κερδίσουμε τον κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος. Ήρθε ο κόσμος και τον κάναμε χαρούμενο. Έχει αρχίσει ο κόσμος και τραγουδάει τον ύμνο της ομάδας. Δεν λέει πρώτα τον ύμνο κάποιας άλλης ομάδας, τον ύμνο του Ολυμπιακού και μετά του Αστέρα».

Πηγή: sport-fm.gr