Τη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τα ύποπτα ελληνικά παιχνίδια ζήτησε, με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση της αθλητικής δικαιοσύνης στην υπόθεση, έπειτα από ένα χρόνο κατά τον οποίο η ΕΠΟ θεωρούσε πως οι αθλητικοί δικαστές δεν μπορούν να επιληφθούν των ύποπτων αγώνων. Αυτό σημαίνει ότι ο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προέβη σε μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε η ΕΠΟ εδώ και ένα χρόνο.

Επιπρόσθετα, η αθλητική δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να τιμωρήσει ομάδες. Τα ποινικά δικαστήρια θα επιβάλλουν ποινές σε φυσικά πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται, ενώ η τιμωρία στις εμπλεκόμενες ομάδες είναι δουλειά των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου.

Τέλος, μετά τα όσα διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες για την ύπαρξη δύο ύποπτων αγώνων που δεν περιέχονται στους φακέλους της ΟΥΕΦΑ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ρωτά τον Σοφοκλή Πιλάβιο αν έχει στη διάθεση του ή έχουν περιέλθει σε γνώση του κι άλλα παιχνίδια πέραν των 27 που περιλαμβάνονται στους γνωστούς φακέλους. Εκτός αυτού, το ίδιο έχει πράξει και η εισαγγελέας πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου. Η ΕΠΟ όμως υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της τα έχει ήδη παραδώσει στη δικαιοσύνη.
πηγή: gazzetta