Το ανάποδο ψαλιδάκι του Ζιρού έδωσε στην Τσέλσι τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στους «8» του Champions League.

Τα παιχνίδια της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε σπάνια έχουν τρελό ρυθμό ή πολλές φάσεις, οπότε μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να υπάρξει κάτι ιδιαίτερο. Κάποια λάθη, είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γκολ αλλά έκαναν λάθη και οι επιτιθέμενοι, οπότε φυσιολογικά το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο οι Ισπανοί μπήκαν με περισσότερη διάθεση να επιτεθούν και λίγο, χωρίς όμως να καταφέρουν να προβληματίσουν την Τσέλσι. Αντιθέτως, οι Άγγλοι ήταν πιο πειστικοί όταν έβγαιναν μπροστά και τελικά σκόραραν στο 71′ με εκπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι του Ζιρού (0-1), παίρνοντας έτσι τη νίκη και σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (85′ Βιτόλο), Σαούλ Νίγκεθ (82′ Λόντι), Κόκε, Λεμάρ, Κορέα (82′ Ντεμπελέ), Ζοάο Φέλιξ (82′ Τορέιρα), Σουάρες.

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Χάντσον-Οντόι (80′ Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (74′ Καντέ), Αλόνσο, Μάουντ (74′ Ζίγιεχ), Ζιρού (87′ Χάβερτς), Βέρνερ (87′ Πούλισικ).