Απίστευτο παιχνίδι στο Φοίνιξ με τους Σανς να σπάνε το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών των Μπακς. Οι… ήλιοι επικράτησαν με 125-124, παρότι στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους αυτοί που είχαν το προβάδισμα ήταν τα… ελάφια. Και το είχαν γιατί τους οδηγούσε ο Γιάνναρος που σήμερα ήταν απολαυστικός. Με τη νίκη αυτή οι Σανς έφτασαν στο 15-9 και συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία, ενώ οι Μπακς έπεσαν στο 16-9.

Ισορροπημένη πρώτη περίοδο με τον Γιάννη να παίζει μόνος του

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και την πρώτη περίοδο που αν και οι Μπακς ξεκίνησαν καλύτερα, έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 32-32. Στο διάστημα αυτό ο Αντετοκούνμπο προσπαθούσε σχεδόν μόνος απέναντι στους Σανς που από την πλευρά τους είχαν τους Μπούκερ και Πολ σε καλή μέρα.

Πάτησαν γκάζι τα… ελάφια και πήραν διαφορά 12 πόντων

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Οι Μπακς πάτησαν γκάζι έχοντας ανεβασμένα ποσοστά έξω από την γραμμή του τριπόντου, ενώ μέσα στην ρακέτα ο Greek Freak τα έβαζε με όλους τους αντιπάλους χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τα… ελάφια να προηγούνται με 71-59 βάζοντας τις βάσεις για την 6η συνεχόμενη νίκη τους.

Με όπλο τα τρίποντα το… γύρισαν οι Σανς

Με τον Γιάννη στην ρακέτα να μην μπορεί να νικηθεί από κανέναν, οι Σανς άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού και όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα τους βγήκε σε καλό. Οι… ήλιοι άρχισαν να… πυροβολούν από τα 6.75 και με την 3η περίοδο να τους ανήκει καθώς είχαν ένα επί μέρους (39-30). Στο διάστημα αυτό μάλιστα κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 11-0 και από 87-99 να μειώσουν στον πόντο (98-99) βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στους Μπακς.

Προηγήθηκαν για πρώτη φορά από το 11-10 και το κράτησαν ως το τέλος

Και έτσι φτάσαμε στην τελευταία περίοδο όπου είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι Σανς προηγήθηκαν για πρώτη φορά μετά και το 11-10 του ξεκινήματος τους ματς με 104-101, ένα προβάδισμα που κατάφεραν να κρατήσουν ως το τέλος, χωρίς να αφήσουν τους αντιπάλους τους να πάρουν και πάλι τα ηνία του ματς. Το μόνο που κατάφεραν τα «ελάφια» ήταν να ισοφαρίσουν σε 124-124, αλλά και πάλι έγιναν συνεχόμενα λάθη μετά την μία βολή του Μπούκερ. Ο Μίντλετον έκανε λάθος, ο Γιάννης αστόχησε σε νεκρό χρόνο και έτσι οι Σανς πήραν την μεγάλη νίκη.

Ασταμάτητος ο Γιάννης

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπούκερ που έφτασε τους 30 πόντους με τον Πολ να ακολουθεί με 28, τον Έιτον να έχει 17 και τον Μπρίτζες 15. Για τους ηττημένους ο Αντετοκούνμπο ήταν απολαυστικός φτάνοντας τους 47 πόντους, με τον Μίντλετον που έκανε σημαντικά λάθη στο τέλος να έχει 18 και τον Φορμπς 17.

Πηγή: gazzetta.gr