Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν κατάφερε το βράδυ της Δευτέρας (08/02) να ξεπεράσει το εμπόδιο και της Θέλτα, καθώς η Γαλικιάνοι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 89ο λεπτό. Ωστόσο, οι «ροχιμπλάνκος» συνέχισαν την πορεία τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η «χτυπημένη» από απουσίες, κυρίως λόγω κορονοϊού Ατλέτικο (της έλειπαν Ερμόσο, Φέλιξ, Ντεμπελέ, Λεμάρ και Ερέρα) έφτασε πολύ κοντά σε μία μεγάλη νίκη δεδομένων των συνθηκών, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους. Ωστόσο, κρατά την κατάσταση στα χέρια της όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, παρότι το γκολ της ισοφάρισης του Φερέιρα στην εκπνοή της διέκοψε το σερί των 8 νικών.

Πλέον, το σύνολο του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε μετρά 15 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 μόλις ήττα στα τελευταία 17 ματς που έχει δώσει, έχοντας χάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 12 Δεκεμβρίου (η μοναδική ήττα της στη La Liga).

Ο Λουίς Σουάρες έχει «ζεσταθεί» για τα καλά και μετά τα δύο τέρματα που σημείωσε στο 5-2 επί της Κάντιθ, σκόραρε και χθες το βράδυ άλλες δύο φορές, ανατρέποντας -προσωρινά- για λογαριασμό της ομάδας του το σκορ. Ο Ουρουγουανός δείχνει… σεληνιασμένος, όντας ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 16 τέρματα.

Αυτό αποτελεί δικαίωση για τον έμπειρο σέντερ φορ. Η Μπαρτσελόνα θέλησε να κάνει εκκαθάριση στο ρόστερ της το προηγούμενο καλοκαίρι και αποφάσισε να… καθαρίσει τον Σουάρες, τον οποίον ουσιαστικά χάρισε στην Ατλέτικο (πλήρωσε μόλις 6 εκατ. ευρώ). Αλλά, αυτός αποδεικνύει σταθερά ότι μόνο «τελειωμένος» από το ποδόσφαιρο δεν είναι.

«Δεν είσαι στα πλάνα μου για τη νέα σεζόν», είχε πει πριν κάτι μήνες ο Ρόναλντ Κούμαν στον Ουρουγουανό, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει στον νέο τεχνικό ότι δική του επιθυμία ήταν να μείνει, έστω και στον πάγκο. Η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα, εκείνος αποφάσισε να πάει στη Μαδρίτη και όχι στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους να είναι κοντά στην απόκτησή του και από τότε γράφεται διαφορετικά η ιστορια στην Primera Division αυτήν τη σεζόν.