Ο Νικόλας Πλυτάς, το ανερχόμενο ταλέντο του water ski, έχει βαλθεί να σπάει τα ρεκόρ του εαυτού του αλλά και των υπολοίπων συναθλητών του από την εφηβική ηλικία, με διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα τον χειμώνα να δαμάζει τις χιονισμένες πλαγιές με τη σανίδα του snowboard.

Πέρυσι, ο 19χρονος πρωταθλητής του water ski «κατέκτησε» το ξακουστό ναυάγιο της Ελευσίνας, πετυχαίνοντας τρικ και κόλπα πάνω από το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου. Άλλωστε μέλημά του είναι να βρίσκει νέα spots που θα τον εμπνεύσουν για την εντατική εξάσκησή του.

Μέχρι στιγμής, ο Νικόλας έχει ξεχωρίσει δύο μέρη στην Ελλάδα, ιδανικά για τους λάτρεις του water ski. Η λίμνη του Καϊάφα στη Ζαχάρω και η λίμνη της Αλιάρτου, εκεί όπου ο Γιώργος Χάτζης άνοιξε πρόσφατα τη σχολή του και έχει γίνει ήδη το δεύτερο σπίτι του Νικόλα, σημειώνοντας μάλιστα πριν από ένα μήνα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο 1o Hatzis Open, σπάζοντας και το προσωπικό του ρεκόρ (από το 2012) με 8.780 βαθμούς στην κατηγορία «Φιγούρες Ανδρών».

Το πρώτο δεν είναι άλλο από το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Εκεί δοκίμασε για πρώτη φορά μόλις στα 5 του τα πέδιλα του σκι, εκεί μεγάλωσε με σκληρές προπονήσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες και αναλόγως τις ορέξεις του καιρού, εκεί τώρα ενηλικιώθηκε με την πεποίθηση αλλά και την ελπίδα για ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.