Μια «αυτοκτονική» ήττα, που δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κάποιος οπαδός του, υπέστη ο Ολυμπιακός στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, στα πλαίσια της 21η αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο +7 (72-79) περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς, αλλά τελικά… κατάφεραν να χάσουν με 81-79, κάνοντας απανωτά λάθη σε αυτό το διάστημα.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε ένα παιχνίδι που ήταν δικό της και της έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το «μπλακ άουτ» που υπέστησαν οι Πειραιώτες στο τέλος της αναμέτρησης, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους Λιθουανούς, που με 9-0 σερί «άρπαξαν» το ροζ φύλλο του αγώνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός υποχώρησε στο 11-10 (νίκες-ήττες), ενώ η Ζαλγκίρις με ρεκόρ 12-9 «σκαρφάλωσε» στην6η θέση της κατάταξης, ενώ έχει την ισοβαθμία κόντρα στην ελληνική ομάδα.

Όλα έγιναν λάθος στο τέλος, με κάποιες ενέργειες να μην βοηθούν για να «κλειδώσει» η νίκη και έτσι ήρθε ένα αποτέλεσμα που ούτε οι πιο αισιόδοξοι υποστηρικτές της λιθουανικής ομάδας δεν θα περίμεναν. Έτσι, το σερί 9 πόντων και το λάθος που έκανε ο Σλούκας στην τελευταία φάση, έφεραν την απίστευτη ανατροπή.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε πολύ καλή ημέρα επιθετικά τους Σλούκα και Πρίντεζη με 16 πόντους έκαστος, αλλά τα όσα έγιναν στο τέλος… γκρέμισαν μια εξαιρετική προσπάθεια 38 λεπτών. Στον αντίποδα, ένας εκπληκτικός Λοβέρν με 21 πόντους κατάφερε να δώσει αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 45-44, 63-60, 81-79