Πρώην παράγοντα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) , κατονόμασε στην κατάθεσή της στην αστυνομία, η 36χρονη πρωταθλήτρια σκοποβολής, ‘Αντρη Ελευθερίου, ως υπεύθυνο για τις δύο σεξουαλικές κακοποιήσεις που υπέστη πριν 12 και 14 χρόνια, όπως αναφέρουν ΜΜΕ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συγκεκριμένος άνδρας συνόδευε αθλητικές αποστολές στο εξωτερικό σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η Κύπρια ολυμπιονίκης φιλοξενήθηκε στο κυπριακό ΜΜΕ Πρωτοσέλιδο. Όπως αναφέρει το sigmalive.com η σκοπεύτρια Άντρη Ελευθερίου, η οποία κάλεσε όσους και όσες πέρασαν όσα πέρασε η ίδια να βγουν χωρίς φόβο να μιλήσουν, ενώ μίλησε και για την στήριξη που λαμβάνει από την πολιτεία.

Αρχικά ανέφερε ότι όλο αυτό που πέρασε το είχε μέσα της και όσοι το έχουν περάσει γνωρίζουν πως νιώθει. «Βρήκα τη δύναμη να το πω μετά την στήριξη που πήρα από την πολιτεία και την κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι αν συνέβαινε στο δικό της παιδί θα το πάλευε μέχρι τέλους. «Αυτά που συμβαίνουν είναι άρρωστα πράγματα». Συμπλήρωσε ότι δεν ένιωσε ντροπή, «απλά έπρεπε να το ξεχάσω, αναγκάστηκα για να μπορέσω να προχωρήσω στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή».

Συμπλήρωσε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Δικαιοσύνης, προέβη σε καταγγελία. «Υπουργός και Αστυνομία μου επιβεβαίωσαν ότι είναι μαζί μου και νιώθω ασφάλεια για να το παλέψω και να προχωρήσω μέχρι τέλους». Διευκρίνισε ότι μετά το περιστατικό είχε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο.

«Με λυπεί το γεγονός ότι ακούω για παλιές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, οι οποίες έμειναν ανεξιχνίαστες. Εύχομαι έστω και τώρα να βγουν στην επιφάνεια και να καθαρίσει η βρομιά».

Παράλληλά, είπε ότι επικοινώνησαν μαζί της, ΚΟΑ, Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ομοσπονδία της. «Μου έδειξαν την στήριξη τους και μου υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα μου μέχρι τέλους».

Τέλος, ανέφερε ότι όσοι και όσες πέρασαν κάτι τέτοιο πρέπει να βγουν να μιλήσουν. «Είναι η ώρα, δεν είναι ποτέ αργά, πρέπει να τελειώνει όλο αυτό. Μην φοβάστε».