Είναι ο εγκέφαλος στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο παίκτης που έχει την κάθετη πάσα… ψωμοτύρι και μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγάλει τον σέντερ φορ τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Μπορεί να έχει κυρίως οργανωτικό ρόλο, ωστόσο τρέχει συνέχεια και βοηθά τον Ντουντού στο ανασταλτικό κομμάτι. Παίκτης που λατρεύουν οι προπονητές και στεναχωριούνται διπλά όταν δεν τον έχουν στη διάθεσή τους.

Στην προπόνηση του Ολυμπιακού, ο Ιμπαγάσα επιχείρησε να σουτάρει και έγινε η ζημιά. Ένιωσε μια έντονη ενόχληση και αμέσως εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ. Η γνωμάτευση φυσικά και δεν χαροποίησε τον παίκτη, αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο έμπειρος μέσος θα υποβληθεί αύριο σε μαγνητική τομογραφία, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού. Κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου δύο εβδομάδες.

Ο Αργεντινός θα χάσει τα παιχνίδια με τον Πανιώνιο (εντός) και Εργοτέλη (εκτός). Ουσιαστικά, στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι θα προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στις 21 του μήνα.

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, για τα δύο επόμενα ματς των πειραιωτών θα ψάξει να βρει τον αντι-Ιμπαγάσα. Το πρώτο σενάριο που έχει στο μυαλό του είναι να αγωνιστεί βασικός ο Ουρτάδο και τον ρόλο του Ιμπαγάσα να πάρει ο Ντουντού. Αυτό είναι και το πιο πιθανό, ενώ κάποιοι στο λιμάνι εκτιμούν ότι έχει ελπίδες και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν τα πήγε άσχημα στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη.

Το τρίτο σενάριο είναι… extreme. Να περάσει στα χαφ ο Φουστέρ, ο Μιραλάς να παίξει πίσω από τον επιθετικό και στην κορυφή να είναι ο Πάντελιτς. Είναι μία σκέψη αυτή, αλλά για σύστημα φουλ επιθετικό…

Πηγή: gazzetta.gr