Ο δικηγόρος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ματίας Μόρλα, κάνει λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα» και ζητάει έρευνα για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου. Ο νομικός, που ήταν και φίλος του Μαραντόνα, με μήνυμά του στο twitter καταγγέλλει μεταξύ άλλων καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Ο Ματίας Μόρλα ήταν κοντινός άνθρωπος του Ντιέγκο Μαραντόνα και όπως αναφέρει θεωρεί ανεξήγητο γιατί ο «Ντιεγκίτο» έμεινε χωρίς προσοχή από το προσωπικό που θα έπρεπε να τον φροντίζει.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα είναι μέρα πόνου και θλίψης. Νιώθω την απώλεια ενός φίλου, τον οποίο τίμησα με πίστη και υποστήριξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα.

Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να γίνει έρευνα.

Όπως μου είπε ο Ντιέγκο: Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος.

Για να περιγράψω τον Ντιέγκο αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος».