Το οικοδόμημα της Ligue 1 βρίσκεται σε κίνδυνο εν μέσω κορονοϊού, με τις ομάδες της γαλλικής λίγκας να αντιμετωπίζουν συνολικά ένα δισ. ευρώ ζημιά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στενεύει ο οικονομικός κλοιός για τις ομάδες της Ligue 1 εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «RMC Sport», που συνόψισε τα οικονομικά στοιχεία και των 20 ομάδων μέσω των ρεπόρτερ, τα γαλλικά κλαμπ καλούνται να αντιμετωπίσουν ζημία που αγγίζει το ένα δισ. ευρώ. Το μέγεθος της χασούρας προκύπτει από τα μηδενικά ή λειψά έσοδα των εισιτηρίων, από τα έσοδα που έχουν «παγώσει» στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς η Λίγκα συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με την εταιρεία-πάροχο, Mediapro για τις ρήτρες του περσινού πρωταθλήματος που διακόπηκε.

Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει αναμενόμενα στα μεγαλύτερα κλαμπ, με την Παρί Σεν Ζερμέν να επωμίζεται το 1/5 της χασούρας (!), ήτοι 200 εκατ. ευρώ και τη Μαρσέιγ να αναλαμβάνει απώλεια 50 εκατ. ευρώ, αλλά αμφότερες να έχουν και περισσότερους πόρους για να την καλύψουν.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί για τις ομάδες μικρότερου βεληνεκούς της κατηγορίας, όπως η Ανζέ, η Μπρεστ και η Λανς, που έχουν ήδη θέσει μέρος του προσωπικού τους στο κυβερνητικό σχήμα και προσπαθούν να μην αναστείλουν μισθούς στο σταφ και το ρόστερ της ομάδας.

Πηγή: gazzetta.gr