Οι Βραζιλιάνοι λατρεύουν το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο και ο Ρομάριο δε θα μπορούσε, φυσικά, να αποτελέσει εξαίρεση.

Αυτό το κατάλαβε πολύ καλά και ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος είχε τον Βραζιλιάνο φορ στη Μπαρτσελόνα τη διετία 1993-95. Δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων «γεννήθηκαν» διάφορες ιστορίες για τον τρόπο ζωής του Ρομάριο, τις διαφωνίες του με τον προπονητή, τη σχέση μίσους που έγινε φιλία με τον Κρίστο Στόιτσκοφ κλ.

Το σκηνικό που ξεχωρίζει, όμως, είναι το στοίχημα του με τον Κρόιφ, λόγω του καρναβαλιού στο Ρίο. Ο Ρομάριο ήθελε να φύγει νωρίτερα για να το χαρεί περισσότερο, ο προπονητής ήθελε να τηρηθεί το πρόγραμμα και τελικά μετά το τέλος μιας προπόνησης, κάνουν συμφωνία.

«Αν βάλεις δύο γκολ στο επόμενο ματς, θα πάρεις έξτρα μέρες άδειας», ήταν η πρόταση του Κρόιφ και ο Ρομάριο συμφώνησε. Και αφού συμφώνησε, στο επόμενο ματς έκανε χατ-τρικ από το πρώτο ημίχρονο, ζήτησε αλλαγή νωρίς στο δεύτερο και «όταν ο Κρόιφ και οι συμπαίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια, εγώ ήμουν έτοιμος και στο δρόμο για το αεροδρόμιο ήδη».