Ραγδαίες εξελίξεις και στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, αφού δε θα συμμετάσχει στη Basket League της φετινής σεζόν.

Μετά την αποχώρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας από τη Super League 2 και το νέο ξεκίνημα από τη Γ’ Εθνική, άσχημα νέα υπάρχουν για τους οπαδούς των Νεοσμυρνιωτών και από την ομάδα μπάσκετ. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συζητήσεις του προέδρου της ΚΑΕ, Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, με υποψήφιο επενδυτή και όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε συμφωνία, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξαν όλα.

Με δεδομένη την απόφαση του Χριστοδουλόπουλου να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ΚΑΕ, υπάρχουν οικονομικά θέματα και αυτά τελικά αφήνουν τον Πανιώνιο εκτός Basket League, όπως αναφέρει ο πρόεδρος στην ακόλουθη δήλωση του.

«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω επίσημα, ότι μόλις ενημερώθηκα ότι αποσύρεται το ενδιαφέρον του υποψήφιου επενδυτή για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχω στην ΚΑΕ Πανιώνιος, παρά την προφορική συμφωνία που υπήρξε εχτές σχετικά με τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας με τον εν Ελλάδι εντεταλμένο σύμβουλο του υποψηφίου επενδυτή.

Και οι δύο πλευρές, κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης μετοχών και καταφέραμε με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό να επιτύχουμε προφορική συμφωνία μέσα σε τρεις μόνον συναντήσεις και σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Δυστυχώς, ανυπέρβλητο εμπόδιο στην όλη διαδικασία ήταν η πίεση χρόνου, ειδικά για τις διαδικασίες αδειοδότησης που απαιτούνται για τη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League. Συγκεκριμένα, παρά τη χτεσινή προφορική συμφωνία (που ακολουθήθηκε από ανακοίνωσή μου περί συμφωνίας κατά τη διάρκεια του χτεσινού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ με τη σύμφωνη γνώμη του εν Ελλάδι εντεταλμένου συμβούλου του υποψηφίου επενδυτή) δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί εγγράφως η συμφωνία και ακολούθως να εγκριθεί από τους νομικούς συμβούλους των δύο πλευρών.

Με την ειλημμένη απόφασή μου να μην χρηματοδοτήσω την ομάδα και μετά και την απόσυρση ενδιαφέροντος του μοναδικού σοβαρού υποψήφιου επενδυτή που υπήρξε για την ΚΑΕ Πανιώνιος, η συνέχεια του Πανιωνίου θα είναι προφανώς εκτός Basket League. Περί αυτού, θα έχω επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κο. Γαλατσόπουλο εντός της ημέρας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο