Πέρσι το 4-1 της Ντόρτμουντ είχε αποδειχτεί αρκετό για να πάρει την πρόκριση (παρά την ήττα με 2-0 στη Μαδρίτη) απέναντι στη Ρεάλ και να φτάσει στον τελικό του Champions League. Φέτος στους Βεστφαλούς δεν αρκεί ούτε αυτό το σκορ για να ανατρέψουν το σε βάρος τους 3-0 του «Μπερναμπέου» και να φτάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου όλα δείχνουν πως θα βρεθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Μαδριλένοι.

Άλλωστε η «βασίλισσα» έχει προκριθεί στις 42 από τις 55 περιπτώσεις που είχε κερδίσει στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην έδρα της και έχει 8/8 με σκορ 3-0. Παράλληλα η Μπορούσια δεν έχει ανατρέψει ποτέ σκορ μεγαλύτερο του 2-0, αν και έχει προκριθεί στις 8 από τις 13 περιπτώσεις που είχε χάσει μακριά από το «σπίτι» της το πρώτο ματς.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προέρχεται από σημαντική νίκη με 2-1 επί της Βόλφσμπουργκ, που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στην απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Τα προβλήματα δεν λείπουν και πάλι, αφού νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Σούμποτιτς, Γκουντογκάν, Σμέλτσερ και Μπλαστσικόφσκι, τιμωρημένος είναι ο Κελ και αμφίβολος ο γκολκίπερ Βαϊντενφέλερ, αλλά επιστρέφει ο Λεβαντόφσκι από απουσία λόγω καρτών.

Η Ρεάλ μετά τη νίκη με 4-0 επί της Σοσιεδάδ παραμένει στο -3 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και το -2 από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα στην ισπανική λίγκα. Ο Κάρλο Αντσελότι προφύλαξε τον Ρονάλντο μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά ο Πορτογάλος επιστρέφει σε αντίθεση με τους Μαρσέλο, Κεντίρα, Χεσέ και Αρμπελόα που παραμένουν εκτός.

Διαιτητής θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Ο 38χρονος ρέφερι είναι κτηματομεσίτης και ασχολείται παράλληλα με τα τουριστικά. Η «βασίλισσα» έχει μόνο νίκες με αυτόν σε τρία εντός έδρας ματς, 3-2 τη Σίτι πέρσι και 2-0 τον Άγιαξ το 2010 στους ομίλους, καθώς και 3-0 τη Λιόν στους «16» το 2011. Πέρσι είχε διευθύνει το Ντόρτμουντ-Σαχτάρ 3-0 για τους «16».

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πέρσι στα ημιτελικά με την Μπορούσια να επικρατεί 4-1 στη Γερμανία και να περνά παρά την ήττα της με 2-0 στον επαναληπτικό. Είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, όπου η Μπορούσια είχε επικρατήσει 2-1 στην έδρα της και είχε πάρει 2-2 στο «Μπερναμπέου». Το 1998 είχαν επίσης συναντηθεί στα ημιτελικά, όταν η «βασίλισσα» είχε προκριθεί στον τελικό με το 2-0 στην έδρα της και «λευκή» ισοπαλία στη Βεστφαλία. Τη σεζόν 2002/03 οι ομάδες είχαν βρεθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με νίκη της Ρεάλ στην Ισπανία (2-1) και ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία. Η Ντόρτμουντ μετρά 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η Ρεάλ μετρά μόλις δύο νίκες σε 26 παιχνίδια επί γερμανικού εδάφους.

Πηγή: sport-fm.gr