Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 100 συνεχόμενους αγώνες με συμμετοχή τουλάχιστον ενός παίκτη από την ακαδημία του.

Είτε επειδή υπήρχαν ή υπάρχουν πιτσιρικάδες με ταλέντο, είτε επειδή η οικονομική κατάσταση οδήγησε εκεί τα πράγματα, σημασία έχει ότι οι πράσινοι στηρίζουν τους παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής τους και το αποδεικνύουν συνεχώς.

Βασικά, το αποδεικνύουν επί 100 σερί ματς, αφού τόσα συμπληρώθηκαν πλέον με τον Παναθηναϊκό να έχει στη σύνθεση του τουλάχιστον έναν παίκτη που προήλθε από την ακαδημία του συλλόγου, ενώ συνολικά είναι 20 αυτοί που έχουν αγωνιστεί σε αυτό το διάστημα.

Για τη συγκεκριμένη επίδοση η πράσινη ΠΑΕ ανέφερε στην ιστοσελίδα της τα εξής.

«25 Νοεμβρίου 2017. Ουδείς μπορούσε να σκεφτεί ότι η στιγμή της εισόδου του Τάσου Χατζηγιοβάνη στο 76ο λεπτό του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, θα εμπεριείχε μια ιστορικότητα. Ποια είναι αυτή; Ήταν το πρώτο ματς ενός μεγάλου σερί που συνεχίζεται και αποτελεί τιμή για την ακαδημία του Τριφυλλιού. Στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 100 συνεχόμενους επίσημους αγώνες (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο), στους οποίους πήρε χρόνο συμμετοχής τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής προερχόμενος από την ακαδημία του! Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα επίτευγμα!

Σε αυτά τα 100 παιχνίδια σε διάστημα τριών ετών (παρά 2,5 μήνες) έχουν αγωνιστεί στα ματς της πρώτης ομάδας 20 ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Αυτοί είναι οι (αναφέρονται με τη χρονική σειρά που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο σερί των 100 αγώνων): Τάσος Χατζηγιοβάνης, Χρήστος Δώνης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Σωτήρης Πίσπας, Χρήστος Κουντουριώτης, Πασχάλης Στάικος, Γιάννης Μπουζούκης, Φάνης Μαυρομμάτης, Κώστας Κότσαρης, Βαγγέλης Θεοχάρης, Κώστας Αποστολάκης, Χρίστος Σέχου, Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Σερπέζης, Βασίλης Ζαγαρίτης, Γιώργος Βαγιαννίδης, Βασίλης Ξενόπουλος, Νίκος Χριστογεώργος, Σπύρος Τζαβίδας.

Ο μέγιστος αριθμός ποδοσφαιριστών προερχόμενων από την ακαδημία που χρησιμοποιήθηκε σε ένα ματς, σημειώθηκε στον 99ο αγώνα του σερί, στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής περιόδου, όταν κόντρα στον ΟΦΗ έπαιξαν 9 παίκτες από το φυτώριο της ομάδας».