Όταν ο Πάολο Ντι Κάνιο επέστρεψε στη Λάτσιο προκάλεσε πανικό στο ντέρμπι με τη Ρόμα, ανάμεσα σε χειρονομίες, φασιστικούς χαιρετισμούς, τσακωμούς με τον Φραντσέσκο Τότι.

Ο παλαίμαχος, πια, Ιταλός επιθετικός δεν είχε κρύψει ποτέ την αγάπη του για τη Λάτσιο, αν και αυτό δεν τον εμπόδισε να φορέσει τις φανέλες κι άλλων ομάδων κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Όταν επέστρεψε στους λατσιάλι όμως, το 2004, ήταν έτοιμος για όλα. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και σε ένα ντέρμπι με τη Ρόμα, όπου η ομάδα του επικράτησε με 3-1.

Ο Ντι Κάνιο πανηγύρισε αρχικά μπροστά από την curva Sud, εκεί που είναι οι οργανωμένοι οπαδοί των τζαλορόσι, στη συνέχεια πανηγύρισε μπροστά στην curva Nord, εκεί όπου είναι οι οργανωμένοι των λατσιάλι, σηκώνοντας το δεξί του χέρι και στη συνέχεια… τα έδωσε όλα με τον Τότι, με τον οποίο άνοιξε βεντέτα.

«Λέει ότι δε θα μπορούσε ποτέ να κάτσει να φάει μαζί μου; Δεν πειράζει, δε θα ένιωθα κάποια απώλεια επειδή δε θα ερχόταν, γιατί αν πω στον Τότι ότι υπάρχει ένταση στη μέση Ανατολή, θα νομίζει ότι αναφέρομαι σε κάποιο σημείο του αγωνιστικού χώρου», ήταν η… φαρμακερή ατάκα του Ντι Κάνιο, ο οποίος τα έβαλε με τον αρχηγό της Ρόμα και επειδή είχε φύγει κατευθείαν για τα αποδυτήρια όταν είχε αντικατασταθεί σε ένα ματς με την Ιντερ. «Είναι ντροπιαστικό αυτό που έκανε, ένας αληθινός αρχηγός, μια σημαία, δε συμπεριφέρεται έτσι», ήταν τα λόγια του.

Στα οποία, πάντως, απάντησε… εξίσου καλά ο Τότι: «Τον καταλαβαίνω, γιατί για να ασχοληθεί κάποιος μαζί του, πρέπει αυτός να ασχοληθεί μαζί μου. Άσε που είναι ειδικός στις σημαίες γιατί αγκάλιασε διάφορες κατά τη διάρκεια της καριέρας του».